Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
KöretekOlcsó ételekRetro receptek

Lepcsánka, ahogy a nagyi készítette

Zamat Zamat 2024.09.22.
lepcsánka

A lepcsánka sok helyen tócsni néven ismert, de országszerte más az elnevezése. Pedig van különbség a kettő között, a lepcsánkát bő zsiradékban sütjük, a tócsnit olajjal, zsírral kikent serpenyőben.

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • liszt – nagyjából 15 dkg
  • olaj, vagy zsír a sütéshez
  • só ízlés szerint, nagyjából teáskanálnyi
  • bors ízlés szerint

Lepcsánka elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, leöblítjük, lereszeljük – lehetőleg a nagyobb fokú reszelővel.

A fokhagymát pépesítjük, hozzáadunk egy-két kanálnyi zsiradékot, a burgonyát, kis borsot – és összekeverjük.
Ezután hozzáadunk annyi lisztet, hogy tésztás legyen, de csak annyira, hogy összefogja a burgonyát.

Olajat hevítünk serpenyőben, és evőkanállal adagoljuk bele, majd szétterítjük, lelapítjuk.
Közepes hőfokon sütjük mindkét oldalon szép pirosra.
Akkor az igazi, ha a széle ropogós, maga a lepcsánka viszont finom, tésztás állag, isteni fokhagymás ízekkel.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékzsiradékban sültek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

barack süti
Nagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Barack, igazi ünnepi sütemény

Zamat Zamat 2024.11.18.
máglyarakás
Retro receptekSütemények

Máglyarakás recept

Zamat Zamat 2024.10.28.
A görögdinnye szinte minden porcikáját hasznosíthatjuk. Még a zöld héj alatti fehér rész is nagyon finom befőtt alapanyaga lehet.
Retro receptek

Görögdinnyehéj befőtt receptje

Zamat Zamat 2024.07.23.
aranygaluska
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Töltött aranygaluska

Zamat Zamat 2025.04.28.
bögrés meggyes süti
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekUncategorized

Bögrés meggyes süti

Zamat Zamat 2024.10.01.
kakaós keksz
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Normand csók

Zamat Zamat 2025.03.04.
tokány
HúsételekRetro receptek

Temesvári sertéstokány recept

Zamat Zamat 2024.11.10.
paradicsomos paszuly
EgytálételekHúsételekLevesekRetro receptek

Káposztás paszuly paradicsomosan

Zamat Zamat 2025.02.11.
bukta
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Foszlós bukta – ahogy a nagykönyvben meg van írva

Zamat Zamat 2025.03.24.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up