A pofonegyszerű borsófőzelék ugyanolyan tökéletes, mint a hagyományosan elkészített, csak gyorsabb, és biztos, hogy sima lesz. Ráadásul kevesebb zsiradékkal összeüthető.
Hozzávalók:
- 1/2 kg zöldborsó
- 1 kanál zsiradék
- 1 lapos evőkanál zsiradék
- 1 evőkanál cukor
- 2-3 levél zöldpetrezselyem apróra vágva
- 2-3 evőkanál liszt
- 1 kis pohár tejföl (esetleg)
Pofonegyszerű borsófőzelék elkészítése:
A zöldborsót a zsiradékon megdinszteljük fedő alatt, lényegében majdnem tökéletesen puhára főzzük, megsózzuk, rászórjuk a cukrot a végén 2-3 evőkanálnyi lisztet folytonos kavarás mellett hozzáadunk, lazán beleszórunk.
Ezután 5-7 dl vízzel – szintén folytonos kavarás mellett felengedjük, beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet, és addig kevergetjük, míg besűrűsödik.
Ha szeretjük tejfölösen, akkor egy kanálnyi főzelékkel kikeverjük a tejfölt, majd hozzáadjuk a fővő ételhez, átkavarjuk, és elzárjuk.
De tejföl nélkül is tökéletes.