A lecsós nokedli valaha az egyik legolcsóbb ételünk volt. Mára annak olcsóbb, akinek van művelt kertje, és legalább tyúk a tojások végett. De azért néha összedobható.
Hozzávalók:
- 1/2 kg paprika
- 15 dkg paradicsom
- 2-3 vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 1 mokkáskanál (vagy több) őrölt bors szerint
- 3-4 evőkanál olaj, vagy zsír
- 1/2 liszt
- 3 tojás
- víz
- 1 mokkáskanál só
Lecsós nokedli elkészítése:
A nokedlit a tojással, liszttel, sóval, és annyi vízzel, amennyi szükséges kikeverjük, majd enyhén sós, forró vízbe szaggatjuk.
Leszűrjük, leöblítjük, zsiradékkal átkeverjük, hagyjuk kihűlni lefedve.
A vöröshagymát szeleteljük, vagy kockára vágjuk, forró zsiradékban megpirítjuk.
Hozzáadjuk a felcsíkozott, vagy kockára vágott paprikát, paradicsomot, és az áttört fokhagymát is.
Ezután sózzuk, borsozzuk kedvünk szerint, majd átpirítjuk.
Mikor elkészült, a nokedlihez keverjük, vagy mellé rakva tálaljuk.