Aki szereti a paprikás csirkét, vagy a lecsót, annak a lecsós csirkemell is kedvence lesz. A két étel ötvözete ez a finomság, nagyon finom rizzsel, vagy nokedlivel.
Hozzávalók:
- 10 szelet csirkemell
- 6 db TV-paprika
- 4-5 db paradicsom
- 2 db vöröshagyma
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 2 evőkanál olaj, vagy zsír
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2-3 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt bors
- 1 kisebb csípős paprika ha szeretjük
Lecsós csirkemell elkészítése:
A paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot daraboljuk, a vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát áttörjük, vagy apróra vágjuk.
A csirkemellet előkészítés után vékonyabb szeletekre vágjuk, majd kiverjük kicsit, befűszerezzük sóval-borssal, majd zsiradékon átsütjük hirtelen.
Ezután a húsokat egy tálra szedjük, a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a feldarabolt paprikát, paradicsomot. Sózzuk-borsozzuk, belekavarjuk a fűszerpaprikát is, majd takarékon, kavargatva kicsit átfőzzük. Csak néhány perc.
Egy tűzálló tálat, vagy tepsit kikenünk zsiradékkal, a hirtelen sülteket belesorjázzuk, ráterítjük a lecsót, majd 180 fokra előmelegített sütőben jó 20 perc alatt készre sütjük.