A lecsókrém kiváló ízesítője szendvicseinknek, de húsok, tészták főzésénél is nagy hasznát vehetjük. Elkészítése egyszerű, a végeredmény finom.
Hozzávalók:
- 1 kiló paprika
- 1 szép nagy fej vöröshagyma
- 25-30 dkg paradicsom
- 2-3 evőkanálnyi olaj
- tetejére zsiradék
- 1 kiskanálnyi só
Lecsókrém elkészítése:
A lecsókrém elkészítése rendkívül egyszerű, lényegében lecsót főzünk, utána pedig pépesítjük.
A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát a zsiradékot megfuttatjuk, majd a kicsumázott, feldarabolt paprikát kavargatva félpuhára főzzük-sütjük rajta.
Ezután hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, megsózzuk az egészet, és addig főzzük, míg a paradicsom levet ereszt, utána pedig az egész nagyjából zsírjára sül.
Ekkor húsdarálón ledaráljuk, de akár mixelhetjük is, utána pedig felforraljuk. Pár percig főzzük csak,majd előmelegített üvegekbe töltjük.
Tetejére vagy tartósítószert teszünk egy picurkát, vagy pedig jobb megoldásként zsiradékból annyit, hogy légmentesen lezárja a felületet.
Lezárjuk kupakkal, vagy celofánnal, majd szárazgőzbe tesszük, és ott hagyjuk kihűlni.
Nagyon jó kenyéren szendvicsekhez, de ételízesítőként is.