A krumpli fasirt jó húspótló étel, egy-egy napot le lehet tudni vele. Mellé egy kis saláta, vagy főzelék – és már kész is az egyszerű ebéd.
Hozzávalók:
- 60 dkg krumpli tisztítva
- 2-3 tojás
- 1 kanál zsír, vagy olaj
- 8-10 dkg liszt
- 1 teáskanál só
- 1 mokkáskanál só
- 2-3 gerezd fokhagyma összenyomva
- esetleg 1-2 szál petrezselyemzöld apróra vágva
- zsiradék a sütéshez
Krumpli fasírt elkészítése:
A krumplit megtisztítjuk, megfőzzük sós vízben.
Leszűrve megtörjük még melegen, aztán hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt hozzáadunk minden összetevőt, kivétel a zsemlemorzsa.
Kedvünk szerinti méretű pogácsákat formázunk belőle nedves kézzel, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
Bő olajban sütjük ki, mint a fasírtot.
Esetleg reszelt sajttal, vagy túróval dúsíthatjuk, de túl sokat ne rakjunk bele, maximum 10 dekát.