A köles puding egészséges, igazi különlegesség – összetevői sem mindennaposak – de megéri anyagilag belefektetni.
Hozzávalók:
- 10 dkg köles
- 2 dl víz
- 4 dl kókusztej
- 2 evőkanál cukor
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1 teáskanál keményítő (étkezési, kukorica, tápióka)
- Mellé: bogyós gyümölcsök
- tetejére: kókusz chips
Köles puding elkészítése:
A kölest átöblítjük, leszűrjük, felrakjuk 2 dl vízzel főni, ha már elfőtte a levét, akkor hozzákeverjük a kókusztej felét, belekavarjuk a cukrot, majd fedő alatt pároljuk, teljes takarékon.
Ha már tapadós-ragacsos, akkor belekeverjük a kókuszreszeléket, mehet bele a többi kókusztej, de már lehúzzuk a tűzről. Letakarjuk, majd az egész kókusztejet magába szívja.
Most visszarakjuk takarékon, és amikor elkezd bugyogni, akkor lényegében elkészült.
Pohárba, formákba töltjük.
Berakjuk hűlni a hűtbe néhány órára, s ha tányérra borítanánk, akkor először állítsuk forróvízbe néhány másodpercre, utána könnyebben kiborítható.
Tetejére szórjunk kókusz chipset, isteni lesz vele.