A kókusz örök kedvenc, a Raffaello torta kókuszos, tejszínes, fehércsokis – tökéletes kényeztetés a téli ünnepekre.
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
Krémhez:
- 15 dkg apróbb kókuszreszelék
- 25 dkg mascarpone
- 20 dkg fehércsokoládé
- 2 evőkanál porcukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 1-1,5 dl habtejszín (30 %-os)
Tetejére:
- 1,5 dl habtejszín (30 %-os)
- 5 dkg kókuszreszelék
- esetleg kókuszgolyók
Raffaello torta elkészítése:
Először megsütjük a piskótát, ha megsült – hagyjuk hűlni.
A töltelékhez szükséges habtejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, és a vaníliás cukrot is.
A fehércsokit mikróban, vagy gőz fölött megolvasztjuk, összekeverjük még melegen a mascarponéval, majd mehet bele a felvert tejszín fele, és hozzákeverjük lazán a kókuszreszeléket is.
A két részre vágott piskótát megkenjük a fele krémmel, rárakjuk a másik lapot, oldalát, tetejét is átkenjük.
A teteje díszítéséhez felverjük a tejszínt, és kedvünk szerint a habbal szépítjük tortánkat. Tetejét leszórjuk kókuszreszelékkel, de akár szeletelt mandulát is használhatunk.
Kókuszgolyókkal, vagy marcipán golyókkal a tetejét végig rakhatjuk.