A juhtúrós sós rudacskák egyszerű, mégis ízletes ropogtatnivalók, melyek frissen kisütve a legfinomabbak. Lezárt dobozban, zacskóban sokáig kiváló marad.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 25 dkg juhtúró
- 1 tojás
- 10 dkg reszelt sajt (füstölt is lehet)
Kiadós, juhtúrós sós rudacskák elkészítése:
A lisztet deszkára szórjuk, elmorzsoljuk benne a vajat vagy margarint, majd hozzáadjuk a juhtúrót, és sima tésztát gyúrunk belőle.
Két részre osztjuk, és kb. 2 cm vastag, szögletes lapokat nyújtunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd derelyevágóval hosszában centinként, keresztben 7-8 centinként bevagdossuk. Felvert tojással lekenjük, bőségesen megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
Ha kihűlt, a vágások mentén könnyen darabokra törhető.