A kekszes krémes egy nagyon gyorsan összekészíthető finomság, krémes-habos csoda – vendégváráshoz tökéletes.
Hozzávalók:
- 1 csomag vajas keksz 40-50 dkg
- 1 liter tej
- 2 vaníliás puding
- 10 evőkanálnyi kristálycukor
- 1/4 kg margarin, vagy vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1/2 liter 20-30 %-os tejszín, vagy cukrászhab
Kekszes krémes elkészítése:
Egy közepes méretű, magas falu tepsit alul kibélelünk egyenletesen lerakott keksszel. Az oldalához is kekszet állítgatunk.
Ezután megfőzzük a pudingot – ha megfőtt, lerakjuk hűlni.
Közben a margarint, vagy vajat a vaníliás cukorral habzásig keverjük.
Ha a puding kihűlt – a vajat belekeverjük. (Pudingot hűlésig letakarva tartjuk, úgy, hogy egy pici hely legyen a gőz távozására. Így nem fog bebőrösödni, utána könnyű lesz dolgozni vele)
Most az elkészült krémet rákenjük óvatosan a kekszekre – vigyázunk, hogy mindegyik a helyén maradjon. Utána berakjuk a hűtőbe, míg a habot felverjük.
Ezután felverjük a tejszín-, vagy cukrászhabot. Tejszín esetében majd a végén porcukorral dúsítjuk.
Kivesszük a hűtőből a pudingos kekszet, és a krém tetején egyenletesen eloszlatjuk a tejszínt, vagy cukrászhabot.
Tetejére szépen egymás mellé – nagyjából úgy, ahogy a tepsit is kibéleltük – lerakunk kekszet. Lazán rányomogatjuk, aztán néhány órára mehet a hűtőbe.
Ennyi idő alatt a keksz megpuhul, mennyei ízeket vesz fel.