A karfiol fasírt rendkívül finom húspótló feltét, akár magában megállja a helyét, de egy kis tört krumplival, vagy akár sült krumplival laktatóbb is.
Hozzávalók:
- 1 közepes fej karfiol
- 2-3 db tojás
- 3-4 evőkanál liszt
- zsemlemorzsa a forgatáshoz
- só ízlés szerint
- 1 mokkáskanál bors
- zsiradék a sütéshez
- esetleg a keverékhez pici reszelt sajt
Karfiol fasírt elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedve sós vízben megfőzzük.
Mikor megfőtt, akkor egy villával, vagy krumplinyomóval áttörjük.
Lisztet, tojást, esetleg kis reszelt sajtot, borsot, és ha szükséges még – egy kis sót adunk hozzá.
Összedolgozzuk, majd fasírt formákat alakítunk ki belőle, melyet aztán zsemlemorzsába forgatunk.
Forró olajban szokott módon kisütjük, papírtörlőre szedjük, és már fogyaszthatjuk is.
Rendkívül finom.