A zöldbabfőzeléknek sok variációja létezik, a kapros zöldbabfőzelék üde, tavaszi íze bármely feltéttel tökéletes fogást biztosít.
Hozzávalók:
- 1/2 kg friss, vagy fagyasztott zöldbab
- 1 evőkanál zsír, vagy 1 bő evőkanál olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- néhány szál friss kapor
- 1 púpos evőkanál liszt
- 1 kis poharas tejföl
- só
Kapros zöldbabfőzelék elkészítése:
A zöldbabot megmossuk, ha szükséges megtisztítjuk, majd kisebb darabokra vágjuk.
A vöröshagymát apróra kockázzuk, a zsiradékon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldbabot, a felaprózott kaprot,- sózzuk – és egy kis vízzel – fedő alatt puhára pároljuk.
A tejfölt elkeverjük simára a liszttel, majd a már puha babra öntjük, aztán egy pillanatra felforraljuk.