A kapros káposztafőzelék tejfölösen különlegesen üde, rendkívül harmonikus. Alapanyagai – a tölteléken kívül – ugyanaz, mint a nyári töltött káposztáé.
Hozzávalók:
- 1 kis fej édeskáposzta
- 1-2 evőkanál zsiradék
- 1-2 evőkanál liszt
- 1 kis fej vöröshagyma
- parányi fűszerpaprika
- 1 teáskanál só
- pici bors
- 1 kis pohár tejföl
- ízlés szerint kapor (nagyon jó, ha sok)
Kapros káposztafőzelék elkészítése:
A káposztát tisztítás, mosás után vékony csíkokra szeleteljük, majd felrakjuk sós vízben főni.
Ezután a zsiradékból és a lisztből világos rántást készítünk, hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, megszórjuk a fűszerpaprikával, majd kis hideg vízzel simára keverjük.
Hozzáadjuk a megfőtt káposztához, majd az apróra vágott kaprot is belekeverjük.
A tejföllel behabarjuk a végén, de csak épp egyet forralunk.
Tárkonyosan is finom.