Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Levesek

Káposztás paszuly

Zamat Zamat 2024.08.22.
káposztás paszuly

A káposztás paszuly egy rendkívül tartalmas első fogás, mely valójában egytálétel is lehet, hisz renkívül laktató, tápláló és csodálatosan finom.

Hozzávalók:

  • 1,5 kg apró savanyúkáposzta
  • 1-1,5 kg zsírosabb hús – lapocka, oldalas, tarja
  • néhány sertésköröm
  • egy darab füstölthús 0,5-1 kg-os
  • ha szükséges só
  • frissen őrölt bors, vagy néhány szemes bors
  • tejföl egy nagy pohárral
  • 1-2 evőkanálnyi zsiradék
  • 2-3 evőkanálnyi finomliszt
  • nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanálnyi fűszerpaprika

Káposztás bableves elkészítése –

A füstölt húst előző este megtisztítjuk, beáztatjuk hideg vízbe.

A szárazbabot szintén beáztatjuk még este.

Másnap leöntjük az áztatóvizet, majd a sonkát felrakjuk főni a körömmel együtt. Ha hagyományosan készült a füstölthús, akkor még nem sózzuk, csak majd később ha szükséges.

Félfővésében hozzáadjuk a babot is, ezzel főzzük.
Nagyjából fél óra múlva egy fazékban zsiradékon megpirítjuk a hagymát, rászórjuk a paprikát, átkavarjuk, s betakarjuk fellzaított aprókáposztával, de csak a felével.
Erre rárakjuk a húsokat – a körmöt kicsit feldarabolva, a füstölthúst is darabolva, és a friss húst is közepes darabokra vágva.
Mehet rá a bab a lével együtt, a tetejére az aprókáposzta másik felét rakjuk szintén fellazítva.

Most a káposztás paszulyt teljesen puhára főzzük, ha szükséges, akkor utána ízesítünk.

Mikor már teljesen jó a leves, akkor zsiradékon rántást pirítunk, felengedjük egy kis vízzel, s berántjuk vele levesünket.

Tejföllel fogyasztjuk. Van, aki a végén habarja a levest, ilyenkor csak egy pillanatra kell felforralni a tejföllel.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékegytálételekhúsételek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

tojásleves
LevesekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptek

Savanyú tojásleves recept

Zamat Zamat 2024.11.03.
gombakrémleves
Levesek

Gombakrémleves egyszerűen

Zamat Zamat 2024.08.21.
Újházi-tyúkhúsleves
Levesek

Újházy-tyúkhúsleves

Zamat Zamat 2024.08.22.
legényfogó leves
LevesekNagyi receptjeiRetro receptek

Legényfogó leves, nagyi is így készítette

Zamat Zamat 2025.01.06.
korhelyleves
LevesekNagyi receptjeiRetro receptek

Békebeli korhelyleves korhelyeknek

Zamat Zamat 2024.12.28.
csirkebecsinált leves
Levesek

Csirkebecsinált leves recept

Zamat Zamat 2024.08.21.
A frankfurti leves
Levesek

Frankfurti leves egyszerűen

Zamat Zamat 2024.08.14.
megyleves
LevesekNagyi receptjei

Tejszínes magozott meggyleves

Zamat Zamat 2025.02.06.
húsleves
LevesekNagyi receptjeiRetro receptek

Csodálatos pulykanyak leves

Zamat Zamat 2025.01.30.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up