Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Uncategorized

Káposzta savanyítás kicsiben

Zamat Zamat 2024.08.22.
savanyúkáposzta

A káposzta savanyítás télire általában hordóban történik, ám a legtöbb családnak ilyen mennyiségre nincs szüksége. Jól jöhet egy kis adagos recept.

Hozzávalók:

  • 1 kg káposztához
  • 3 dkg asztali só
  • 6-8 szemesbors
  • 1-2 babérlevél
  • esetleg köménymag egy késhegynyi
  • darabka csípőspaprika
  • 1 gerezd birsalma
  • van, ahol néhány szem kukoricát is raknak bele

5 literes üvegbe 3 kg káposzta gond nélkül belefér.

Káposzta savanyítás kicsiben menete:

A káposzta külső leveleit leszedjük, torzsáját körbevágjuk, a fejet legyaluljuk, vagy jó vékonyra vágjuk.

Egy ép zománcú edénybe lerakjuk a gyalult káposztát a fűszerekkel egyetemben, majd rászórjuk a sót, átkeverjük. Minden – kezünk is – patyolat tiszta legyen.

5 literes üveget veszünk elő, ami úgyszintén patyolat tiszta.

Betöltjük az üvegekbe a káposztát, megnyomjuk, majd a levét is ráöntjük.

Az első napokban kifejezetten meleg helyen tartjuk 3-4 napig, napon, fűtőtest közvetlen közelében – így szépen beindul a savanyodása.

Csak egy tányérral fedjük az üveg tetejét, s alá is rakjunk valami edényt, mert „kifuthat”.

Ezután mehet konyhamelegre ismét 3-4 napig.

Ekkorra lezárul az erjedési folyamat, mi pedig az üveget zárhatjuk le jó alaposan kupakkal. S irány a kamra!

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

képviselőfánk
Uncategorized

Csupa tojás képviselő fánk

Zamat Zamat 2024.10.17.
zöldparadicsom lekvár
Uncategorized

Zöldparadicsom lekvár

Zamat Zamat 2024.08.22.
túrós pogácsák
Uncategorized

Nagyi fincsi túrós pogácsa receptje

Zamat Zamat 2024.07.28.
rumos szilvadzsem
Uncategorized

Rumos szilvadzsem

Zamat Zamat 2024.08.22.
házi ételízesítőnek
Uncategorized

Házi ételíteső – vegeta recept

Zamat Zamat 2024.08.22.
pirított tészta
Uncategorized

Kínai pirított zöldséges tészta

Zamat Zamat 2024.12.03.
birsalmasajt
Uncategorized

Birsalmasajt recept

Zamat Zamat 2024.08.22.
ecetes zöldparadicsom
Uncategorized

Ecetes zöldparadicsom

Zamat Zamat 2024.08.22.
ecetes uborka
Uncategorized

Ecetes uborka

Zamat Zamat 2024.08.22.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up