A káposzta lepény, káposztás tócsni elkészítése rendkívül egyszerű, de ugyanakkor tartalmas is.
Laktató, és fűszeressége miatt rendkívül ízletes.
Hozzávalók:
- 1 közepes fej káposzta
- 2-3 db tojás
- 1-2 evőkanál zsiradék a pirításhoz
- 10-15 dkg liszt
- 1-2 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 1 evőkanál cukor
- zsiradék a sütéshez
Káposzta lepény elkészítésee:
A káposztát félbevágjuk, egy reszelőn lereszeljük, besózzuk, és negyedórát állni hagyjuk, majd nagyjából kicsavarjuk.
A felforrósított zsiradékon megpirítjuk a káposztát, adunk hozzá egy kanál cukrot is, attól kellemes ízt kap, és különleges színt.
Egy tálba borítjuk, és megvárjuk, míg kihűl.
Ekkor beleütjük a tojásokat, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy összeálljon az egész, lágy tésztánk lesz belőle.
Sóval borssal fűszerezzük, összekavarjuk.
Serpenyőben, kevészsiradékon sütjük.
Kanállal rakjuk bele a masszát, és ellapítjuk, ugyanúgy, mint a lepcsánkát.
Mindkét oldalát szép aranybarnára sütjük.
Minél fűszeresebb, annál finomabb.
Van, aki egy-két főbb burgonyát is ad hozzá összetörve.