Hogy miért intelligens krémes? Mert bár nem főzünk hozzá krémet, mégis tésztánk olyan, mintha pudinggal készült volna. Nagy adag, nagy tepsihez.
Hozzávalók:
- 10 db tojás
- 15 evőkanál cukor
- 20 dkg liszt
- 20 dkg darált mák
- 25 dkg lágy vaj
- 1 liter tej
Intelligens krémes elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a cukorral nagyon alaposan kikeverjük a sárgáját, mikor már kifehéredett, akkor belekeverjük a lágy vajat is.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a darált mákot.
Ezután szép lassan, fokozatosan keverjük a tojásos masszához a lisztes keveréket.
Utána apránként jöhet a liternyi tej, majd a végén a tojásfehérje habot is belekeverjük lazán.
Eléggé folyós lesz a végeredmény, de ne ijedjünk meg, ilyennek kell lenni.
Sütőpapírral bélelt magasabb tepsibe rakjuk, majd előmelegített sütőben 160-170 fokon jó egy óra alatt szép pirosra sütjük.
Ha meghűlt teljesen, akkor lehet szeletelni.