Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
EgytálételekFőételekHúsételek

Húsimádó, szaftos lasagne

Zamat Zamat 2024.11.28.
lasagne

Szeretjük az olasz ételeket, ezek közül is a lasagne egyik legnagyobb kedvencünk. Hisz tésztás-húsos-szaftos, úgy tökéletes, ahogy van.

Hozzávalók:

  • 600 dkg darált marhahús
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 8 dl passzírozott paradicsomlé
  • 25 dkg lasagne tészta
  • 15 dkg mozzarella
  • 5 dkg parmezán sajt (ha szeretjük, lehet több)
  • 1 teáskanál bors
  • fél evőkanál só

Besamel mártás:

  • 2 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • csipet bors
  • mokkáskanál só
  • esetleg egy kis szerecsendió reszelék

Húsimádó, szaftos lasagne elkészítése:

Az olívaolajat felhevítjük, a hagymát, amit jó apróra vágtunk megpirítjuk rajta, a répát le is reszelhetjük, hozzáadjuk, és szépen megpirítjuk.
Ha már jó, hozzáadjuk a darált marhát, megszórjuk a sóval, borssal, és lepirítjuk, majd picit pároljuk vörösborral.
Ha már majdnem jó, akkor mehet bele a paradicsom, és még jó fél-, vagy háromnegyed órát pároljuk. Ennyi idő alatt maradéktalanul megpuhul, és be is fog sűrűsödni.

Elkészítjük a besamelt – egy edényben felmelegítjük a vajat, rászórjuk a lisztet, átkeverjük, majd felöntjük lassan a tejjel, sózzuk, borsozzuk, egy kis szerecsendiót is reszelhetünk bele, és addig kavarjuk, főzzük, amikor jó tejszín sűrűségű masszát kapunk.

Egy kisebb tepsinek az aljában elkenünk egy jó kanálnyi paradicsomos, marhahúsos ragut, majd meglocsoljuk egy kis olíva olajjal.

Lerakjuk a tésztalapokkal, leöntjük a húsos masszával, leöntjük besamellel, majd tésztaréteggel lefedjük. Megint húsos ragu, besamel, tészta, és még egyszer ismétlünk. Tetején tészta lesz, amit leöntünk maradék besamellel, és rászórjuk a kétféle sajtot is.

190 fokra előmelegített sütőben, nagyjából háromnegyed óra alatt pirosra sütjük.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékmarhahúsolaszostésztaétel

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

zöldbabpörkölt
Diétás ételekFőételek

Zöldbabpörkölt

Zamat Zamat 2024.08.22.
tepsis krumpli
EgytálételekhúspótlóNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptek

Tepsis krumpli

Zamat Zamat 2025.03.07.
rakott karfiol
Főételek

Rakott karfiol

Zamat Zamat 2024.08.22.
birkacsorba
Főételek

Birkacsorba – berbécs csorba

Zamat Zamat 2024.08.21.
Cordon blue
HúsételekRetro receptek

Cordon blue – az eredeti

Zamat Zamat 2024.12.02.
Eredeti, tejfölös töltött karalábé, egy kis cukorral, sóval és természetesen petrezselyemzölddel ízesítve.
Főételek

Klasszikus töltött karalábé recept

Zamat Zamat 2024.08.22.
tarhonyás lecsó l
Főételek

Tarhonyás lecsó magyarosan

Zamat Zamat 2024.08.18.
zúzapörkölt
HúsételekhúspótlóRetro receptek

Zúza pörkölt – ahogy szeretnénk

Zamat Zamat 2025.02.08.
cukkini pörkölt
Diétás ételekFőételek

Cukkini pörkölt recept

Zamat Zamat 2024.08.21.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up