A hortobágyi rántott palacsinta egy darált, fűszeres hússal töltött palacsinta panírozva, kirántva. Nagyon tartalmas étel, melynek biztos sikere lesz a konyhában.
Hozzávalók:
- 12 db palacsinta
- 60 dkg csirkemellfilé, csirkecomb filé(még finomabb)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 1 db paprika
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 dkg só
- késhegynyi bors
- 2 kanál zsiradék a húshoz
- kis pohárnyi tejföl
- 2-3 tojás
- 15 dkg liszt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- étolaj a sütéshez
Hortobágyi rántott palacsinta elkészítése:
A vöröshagymát megtisztítjuk apróra vágjuk, és fehérre pirítjuk. Ha jó, lehúzzuk, s ekkor adjuk hozzá a fűszerpaprikát, átkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst.
Sózzuk, borsozzuk,
Rádobjuk a kockára vágott paprikát, paradicsomot, és a fokhagymát összetörve. Átkeverjük, s puhára főzzük. Lényegében pörköltet készítünk.
Csak annyi vizet adjunk hozzá, ami feltétlen fontos.
A szaft egy részével a húst kivesszük, a húsokat vagy ledaráljuk, vagy apróra vágjuk.
Ekkor hozzáadjuk a tejfölt, majd a már elkészített palacsintákat egyenletesen megkenjük a töltelékkel.
A palacsinták mindkét végét behajtjuk, úgy tekerjük fel, s után hagyományos módon panírozzuk őket.
Bő zsiradékban sütjük mindkét oldalát.