A Házi Piros Arany krém sóval tartósított paprika krém, mely télre is megőrzi a paprika üde zamatát. Nincs semmi plusz anyag benne, csak a legfontosabb.
Ezt a krémet nagyon kis mennyiségben zsíros-vaja kenyérre is kenhetjük, de igazi felhasználási területe az ételek készítésénél lehet, ott is a pörköltet a célcsoport.
Bár manapság már télen is hozzájuthatunk paprikához a boltokból, piacról, de azért más az, ha csak a kamráig kell menni érte.
Hozzávalók:
- 1 kg megtisztított, kimagozott paprika
- 20 dkg só
Házi Piros Arany elkészítése:
A szép piros, édes pritamin, vagy kaliforniai paprikákat húsdarálón ledaráljuk, majd minden kilóra számítva 20 dkg sóval összekeverjük.
Letesszük pihenni néhány órára, hogy a fölösleges bubborék nagy része távozhassék, majd megtöltjük a patyolat tiszta üvegeket vele.
Közben időnként nyomogassuk meg a krémet kanállal, hogy a benne lévő levegő távozhassék – egyedül ez okozhat galibát.
Ha már majdnem teletöltöttük az üveget, akkor fóliát rakunk rá, majd kupakot csavarunk a tetejére.
Főzésnél sósságát beszámítjuk.
Csípős krémet is készíthetünk, sőt – akár nagyon csípőset is. Ez esetben a pritamin paprika mellé csípőspaprikát is darálunk – lehetőleg az is piros legyen.