Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Uncategorized

Házi Piros Arany krém

Zamat Zamat 2024.08.22.
házi Piros Arany

A Házi Piros Arany krém sóval tartósított paprika krém, mely télre is megőrzi a paprika üde zamatát. Nincs semmi plusz anyag benne, csak a legfontosabb.

Ezt a krémet nagyon kis mennyiségben zsíros-vaja kenyérre is kenhetjük, de igazi felhasználási területe az ételek készítésénél lehet, ott is a pörköltet a célcsoport.

Bár manapság már télen is hozzájuthatunk paprikához a boltokból, piacról, de azért más az, ha csak a kamráig kell menni érte.

Hozzávalók:

  • 1 kg megtisztított, kimagozott paprika
  • 20 dkg só

Házi Piros Arany elkészítése:

A szép piros, édes pritamin, vagy kaliforniai paprikákat húsdarálón ledaráljuk, majd minden kilóra számítva 20 dkg sóval összekeverjük.

Letesszük pihenni néhány órára, hogy a fölösleges bubborék nagy része távozhassék, majd megtöltjük a patyolat tiszta üvegeket vele.

Közben időnként nyomogassuk meg a krémet kanállal, hogy a benne lévő levegő távozhassék – egyedül ez okozhat galibát.

Ha már majdnem teletöltöttük az üveget, akkor fóliát rakunk rá, majd kupakot csavarunk a tetejére.

Főzésnél sósságát beszámítjuk.

Csípős krémet is készíthetünk, sőt – akár nagyon csípőset is. Ez esetben a pritamin paprika mellé csípőspaprikát is darálunk – lehetőleg az is piros legyen.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben

Népszerű receptek

zöldborsós rizs
Zöldséges rizottó magyarosan
Köretek Retro receptek
A franciasaláta a zöldségek, alma, uborka, és majonézes öntet tökéletes kavalkádja
Tökéletes franciasaláta recept
Főételek
A rántott cukkini tökéletes nyári falatozni való, és egy kis öntettel is megbolondíthatjuk.
Rántott cukkini recept
Olcsó ételek
Csodálatos édes-savanyú sóskafőzelék, melyet gazdagíthatunk belefőzött tojással is.
Egyszerű sóskafőzelék receptje
Főételek
A francia lecsó, a ratatouille már kinézetében is franciás - elegáns, szinte formatervezett - az íze pedig csodás. Érdemes kipróbálni!
Ratatouille – francia lecsó recept
Főételek
A zöldborsófőzelék staubolva - ha főzelékeket nézzük - a legegyszerűbb elkészítési mód. Ráadásul finom.
Zöldborsófőzelék staubolva – nagyi módra
Nagyi receptjei
A dobos torta egy hatlapos piskóta csokikrémmel töltve, tetején karamellel. Elkészítése babrás, de könnyíthetünk rajta.
Dobos torta háziasan, egyszerűen
Sütemények
A máklepény lényegében kavart tészta. Dúsíthatjuk csokival, gyümölccsel, pudinggal, lekvárral, vagy ami kedvünk tartja.
Máklepény receptje
Sütemények

Hasonló receptek

savanyúkáposzta
Uncategorized

Káposzta savanyítás kicsiben

Zamat Zamat 2024.08.22.
lebbencsleves
LevesekUncategorized

Lebbencsleves hagyományosan

Zamat Zamat 2024.08.21.
kukorica kása
KöretekUncategorized

Kukorica kása

Zamat Zamat 2024.09.22.
ecetes paprikasaláta
Uncategorized

Ecetes paprikasaláta

Zamat Zamat 2024.08.22.
vaniliás csiga
Uncategorized

Vaníliás csiga

Zamat Zamat 2025.02.18.
almaecet
Uncategorized

Almaecet készítése

Zamat Zamat 2024.08.22.
fermentált uborka
Uncategorized

Fermentált uborka – vizes uborka

Zamat Zamat 2024.08.22.
3bit süti
Uncategorized

3Bit szelet az ünnepekre

Zamat Zamat 2024.11.23.
rumos szilvadzsem
Uncategorized

Rumos szilvadzsem

Zamat Zamat 2024.08.22.
i
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up