A hurka sütése egyszerűnek tűnik mindaddig, míg egyszer szét nem robban a sütőben. Persze úgyis ehető, de kicsit más, és „szépségének” is annyi.
Ha rendelkezel forrólevegős sütővel, akkor nyert ügyed van, ez esetben semmi mást nem kell tenned, minthogy mérettől függően – egy-két pár hurkát karikába tekerve beraksz a sütőbe.
Meg is szurkálhatod néhány centinként óvatosan, de nem létszükséglet.
Ezután 200 fokra, és 25 percre állítod a sütőt, a vége fele azért nézz rá, mert nyilván függ az idő a hurka méretétől is.
Nem kell megfordítani, mindkét oldala szuperjó lesz, nem pukkad, robban, nem tocsog a zsiradékban, ennél jobb módszer nincs rá.
Friss fogyasztásnál ez a lehető legjobb módszer készítésére.
Másik lehetőség, hogy pár percre beáztatod langyos vízbe, majd nagyjából tízperces áztatás után kiveszed, és a zsiradékra fekteted. Letakarod fóliával, és forró sütőben elkezded párolni.
Utolsó 10 percben leveszed a fóliát, és pirítod. Tökéletes lesz.
Az is jó módszer, ha alá savanyú káposztát raksz, ezzel biztosítod a párás levegőt számára, és mellette rendkívül finom lesz az alatta, hurkazsírban megpirult káposzta.
A kolbászt-hurkát egyszerre is sütheted, egyik sem megy a másik kárára.
Sem a kolbász nem lesz hurkaízű, sem a hurka kolbászízű. Régen is így sütötték.