Gofri – amerikai palacsinta

A gofri tulajdonképpen amerikai palacsinta. Ők reggelire fogyasztják, házaknál lepényszerűre sütötték serpenyőben, itt a gofri forma a divat.

És mi desszertként fogyasztjuk – ez is lényeges.

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 2 egész tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • másfél dl tejszín
  • 1 dl víz
  • 1 vaníliáscukor
  • 1-2 mokkáskanálnyi sütőpor
  • 1 evőkanálnyi olaj
  • pici só

Gofri elkészítése:

A két tojást a vízzel és a tejszínnel jó alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, sót, apránként a lisztet, sütőport, no és az olvasztott vajat.

Kikeverjük – sűrű masszát fogunk kapni.

Ezután jön egy kis pihenő. A gofri alapot letakarjuk, és fél-egy órán keresztül állni hagyjuk.

Elővesszük a gofri sütőt, vagy a palacsintasütőt, felmelegítjük és olajjal lekenjük.

Ha már elég meleg, akkor egy kis merőkanálnyi masszát öntünk rá, ha gofrisütővel dolgozunk, akkor ráfordítjuk a tetejét, palacsintasütőben pedig megvárjuk, hogy barnuljon a széle, akkor esélyesen már szépen sül. Ha serpenyővel dolgozunk, akkor természetesen megfordítjuk.

Lehetőleg melegen ne rakjuk egymásra, hanem rácsra, ne kapjanak párát egymástól.

Tetszés szerinti finomságokkal ehetjük, jó hozzá a tejszínhab, lekvár, csokiöntet. De van, aki magában szereti.

🍴 Kövess minket a Facebookon!
Nézd meg a legújabb, házias recepteket, amiket mindenki imád! 😍