A kókuszgolyó nem csak a kókuszimádók tökéletes süteménye, hanem azoké is, akik sütés nélküli, gyorsan elkészíthető finomságot keresnek.
Hozzávalók:
- fél kg háztartási keksz
- 10 dkg konyhahőmérsékletű vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliáscukor
- 2-3 evőkanálnyi kakaó
- 2 dl tej
- egy evőkanálnyi rum, vagy fél teáskanálnyi rumaroma
Kókuszgolyó elkészítése:
A kekszet ledaráljuk – ha eleve daráltat veszünk még könnyebb dolgunk van. De jó ha tudjuk, hogy a kicsit törmelékesebb keksz a kókuszgolyóban sokkal finomabbá válik egy-két nap alatt.
A ledarált kekszhez aztán szépen belekeverjük a többi hozzávalót is, és alaposan összedolgozzuk – kivétel a kókuszreszelék, hisz ez a forgatáshoz kell.
Ha nagyon kókuszosra szeretnénk készíteni, akkor rakhatunk a tésztájába is 10 deka kókuszt, ám ekkor ennyivel kevesebb darált kekszre lesz szükségünk.
Ha összeállt rendesen a massza, akkor hozzákezdhetünk egyenként – nagyjából egyforma – golyókat formálni a két kezünk között. Utána pedig a kókuszreszelékben meghempergetjük.
Tálcára gyűjtjük őket, majd lefóliázva mehet be a hűtőbe.
Készíthetjük természetesen édesebbre is, ez a recept egy nagyon óvatos édesítés.