Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
DesszertekRetro receptekSütemények

Eszterházy torta recept

Zamat Zamat 2024.10.28.
Eszterházy torta

Az Eszterházy torta egyik különleges süteményünk, dió alapú, alig kell más a tésztájához, épp ezért csodálatos.

Hozzávalók:

  • 12 db tojás (fehérje)
  • 36 dkg cukor
  • 30 dkg darált dió
  • 24 dkg liszt

Krémhez:

  • 3 dl tej
  • 1/2 vaníliarúd kikaparva, vagy 2 vaníliás cukor
  • 15 dkg cukor
  • 6 db tojássárga
  • 8 dkg darált dió
  • 34 g vaj
  • 1/2 dl rum, vagy aroma

Eszterházy torta elkészítése:

Ahhoz képest, hogy a torta milyen mutatós, elkészítése meglepően egyszerű.
A tojások fehérjét használjuk csak fel a tortához. Szétválasztjuk, majd jó kemény habot verünk belőle.
Ezután hozzákeverjük az átszitált lisztet apránként, majd a diót is.

5 lapot fogunk belőle sütni, egy tepsi hátlapján sütőpapíron, vagy sütőlapon lezsírozva.

Előmelegített sütőbe rakjuk 200 fokra, nagyjából 10 perc alatt elkészül.
A mennyiség nagy tortaformához, vagy közepes tepsihez elegendő.

Míg a tortalapok hűlnek, elkészítjük a krémet.

Elkezdjük forralni a tejet, közben kikeverjük a tojássárgával a cukrot.

A cukorral összekeverjük a tejet, és jó pillézésig forraljuk a tejet, közben kavargatjuk.
Ekkor levesszük a tűzről, hozzákeverjük a diót, amit előtte egy picit megpörkölünk. Éppen csak.
Ezután az egészet lehűtjük, s mikor már hideg, akkor összekeverjük alaposan a felhabosított rumos vajjal.

Az egész adag krémet négy részre osztjuk, és egymásra helyezve megtöltjük a lapokat.
A torta tetejét felhevített lekvárral kenjük meg, majd fondánt készítünk, erre pedig csokoládéval nekünk tetsző pókhálót spinelünk.
Oldalát szintén enyhén pirított dióval szórjuk be.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékretro receptektorták

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

pogácsa
Sós süteményekSütemények

Gyors pogácsa recept

Zamat Zamat 2024.10.01.
Grízes pite
Sütemények

Grízes pite recept

Zamat Zamat 2024.08.14.
meggyes pite
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Omlós meggyes pite – a nyár csodálatos íze

Zamat Zamat 2025.02.01.
húsleves
HúslevesekNagyi receptjeiRetro receptek

Húsleves, csontleves gyógyító ereje

Zamat Zamat 2025.03.05.
tejszelet
Édes süteményekkarácsonyiSütemények

Kinder tejszelet – saját kezűleg

Zamat Zamat 2025.01.24.
derelye
Nagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptek

Eredeti derelye recept

Zamat Zamat 2024.10.12.
gundel palacsinta
Édes süteményekkarácsonyiNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Gundel palacsinta recept

Zamat Zamat 2025.01.28.
kávés diós szelet
Sütemények

Csodálatos kávés diós szelet

Zamat Zamat 2024.12.03.
hájas tészta
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Hamis hájas – mintha csak valódi lenne

Zamat Zamat 2025.01.10.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up