Ecetes paprikasaláta készülhet édespaprikából, de csípősből is, ki hogy szereti. Kamrában is mutatós, asztalra kerülve pedig nagyon finom.
Hozzávalók:
- különböző színű paprikából 1-1 kiló
- kilónként 1 dkg só
felöntőléhez:
- 1 liter vízhez 3 dl 10 százalékos ecet
- 2 kanálnyi cukor
Ecetes paprikasaláta elkészítése:
Különböző, szép színű, egészséges paprikákat válogatunk össze.
Megmossuk, karikára vágjuk, magját lehetőleg eltávolítjuk, majd óvatosan besózzuk. Nem kell annyira, mint az előző savanyúságokat.
Letesszük pár órára, majd üvegbe rakjuk egyenletesen elosztva a színeket.
Úgy is készíthetjük, hogy rétegezzük a színeket – még mutatósabb lesz.
Felöntjük ecetes lével, melynek összetevőit felfőzünk.
Forrás után, mikor egy kicsit már hűlt feltöltjük vele a salátás üvegeket.
Véglegesen még nem zárjuk le őket, majd csak 1-2 nap múlva. Addig a leapadó leveg pótolni kell.