Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Uncategorized

Diós-rácsos linzer recept

Zamat Zamat 2024.10.05.
diós-rácsos linzer

A diós-rácsos linzer egyik legfinomabb süteményünk. A sárgabarack lekvár házassága az őrölt dióval fenomenális ízeket eredményez.

Hozzávalók:

  • 60 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg margarin, vagy vaj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 1 citrom héja
  • 1 citrom leve
  • 1 kis pohár tejföl
  • 25-30 dkg sárgabaracklekvár
  • csipetnyi só
  • 30 dkg cukor a habhoz
  • 3 db tojás
  • 20-25 dkg darált dió

Diós-rácsos linzer elkészítése:

A lisztet és a sütőport átszitáljuk egy tálba, majd a zsiradékkal jól elmorzsoljuk.

A liszthez csipetnyi sót adunk, hozzáadjuk a tojást, a citromlét és héját, a tejfelt – majd az egészet jól összegyúrjuk.
Lerakjuk pihenni, közben takarjuk is le, hogy a felülete ne száradjon ki.

20 perc múlva a tésztát két részre osztjuk – egyharmad-kétharmad arányban.

A nagyobb tésztadarabot átlagos, lapos sütőtepsi méretűre nyújtjuk lisztezett deszkán, majd sütőpapírral bélel tepsibe helyezzük.
Végig kenjük egyenletesen sárgabarack lekvárral.

Ezután a tojások sárgáját a cukorral nagyon jól kikeverjük, idővel az őrölt diót is hozzákavarjuk.
A tojások fehérjét nagyon kemény habbá verjü, s lazán alányúlva összedolgozzuk, átkavarjuk.

A masszát a lekváros tésztarétegre simítjuk az egészet egyenletesen.

A kisebb darab tésztát szeletekre vágva a szeletekből vékony, kisujjnyitól kicsit vékonyabb rudakat sodrunk, s átlósan berácsozzuk a süteményt. Kezünkkel nagyon enyhén lenyomjuk, a rácsot egy tojás sárgájával óvatosan lekenjük – el el is maradhat, majd előmelegített sütőben – 180 fokon nagyjából félóra alatt készre sütjük.

Kihűlve vágjuk szeletekre.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

Paradicsompaprika ecetben
Uncategorized

Paradicsompaprika ecetben – marinált paprika

Zamat Zamat 2024.08.22.
káposztafőzelék
FőételekUncategorized

Káposztafőzelék – édeskáposzta főzelék receptje

Zamat Zamat 2024.08.18.
rántott máj
Uncategorized

Rántott máj omlósan, fokhagymásan

Zamat Zamat 2025.02.12.
ecetes zöldparadicsom
Uncategorized

Ecetes zöldparadicsom

Zamat Zamat 2024.08.22.
lecsó
Uncategorized

Lecsó télire

Zamat Zamat 2024.08.22.
A birsalma befőtt csodálatos ízével, illatával a nyári napsugarakat idézi elénk.
Uncategorized

Birsalma befőtt receptje

Zamat Zamat 2024.07.23.
zellerkrémleves
LevesekUncategorized

Zellerkrémleves pirított zsemlekockákkal

Zamat Zamat 2024.08.21.
zöldparadicsom lekvár
Uncategorized

Zöldparadicsom lekvár

Zamat Zamat 2024.08.22.
peperonata
FőételekUncategorized

Peperonata – az olasz lecsó

Zamat Zamat 2024.08.21.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up