A cukkinis rántotta igazi könnyű, mégis tápláló fogás, amely gyors reggelire, könnyű vacsorára vagy tartalmasabb leves után tökéletes ebéd. A zsenge cukkini és a fűszerek finom harmóniát alkotnak, a lágy tojás pedig selymes állagot ad ennek az egyszerű, de nagyszerű ételnek.
Hozzávalók:
• 1 kicsi, zsenge cukkini
• 1 kis fej vöröshagyma
• 2 tojás
• 2 evőkanál tej
• 1 evőkanál olaj
• só
• őrölt bors
• morzsolt majoránna vagy kakukkfű
Cukkinis rántotta elkészítése:
Az olajat egy tűzálló tálba öntjük, majd a megtisztított, apró kockákra vágott hagymát beletesszük. Két percig a legmagasabb fokozaton mikrózzuk. Ezután a megmosott, vékony karikákra vágott cukkinit hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a választott fűszerrel (majoránna vagy kakukkfű), és lefedve kb. 5 percig pároljuk, közben többször megkeverve.
A tojásokat a tejjel egy tálban villával simára keverjük, enyhén megsózzuk, majd a megpuhult cukkinihez öntjük. Újabb 2–3 percre visszatesszük a mikróba, de csak addig hagyjuk, amíg a tojás éppen kocsonyásodni kezd, hiszen a hőhatás miatt a pihentetés alatt is tovább szilárdul. Végül 2 percig állni hagyjuk, és már fogyaszthatjuk is.
(Egyszemélyes adag – az arányok tájékoztató jellegűek.)
🍴 Kövess minket a Facebookon!
Nézd meg a legújabb, házias recepteket, amiket mindenki imád! 😍