Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
EgytálételekFőételekHúsételekNagyi receptjeiRetro receptek

Csülkös velős pacal nagyevőknek

Zamat Zamat 2025.02.13.
velő

Nem mindenki szereti a pacalt, ez tagadhatatlan. Mint ahogy a velőtől is jó páran idegenkednek. Ám ebben a fogásban mindenki találhat kedvére valót, és illata fölöttébb csábító.

Hozzávalók:

  • 5-6 evőkanál zsír
  • 2 kg előkészített marhapacal
  • 1 db nagyobb nyers hátsó csülök
  • 2 db füstölt csülök
  • 60 dkg sertés velő
  • 1 kg vöröshagyma
  • 10-12 gerezd fokhagyma fej fokhagyma
  • 4-5 db paradicsom
  • 5 db zöldpaprika
  • 1 db csípős paprika
  • 5 dl száraz vörösbor
  • só ízlés szerint
  • 2 teáskanál fekete bors
  • 3 teáskanál köménymag (akár őrölt)
  • néhány db babérlevél
  • 4 evőkanál fűszerpaprika

Csülkös velős pacal elkészítése:

A húsokat kicsontozzuk, felkockázzuk (ne dobjuk ki, rakjuk a pörköltbe alulra, jót tesz neki)

A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát tisztítás után átnyomjuk.
A paradicsomot, és a paprikát is kockázzuk, de ha csak karikázzuk az sem baj, lesz ideje elfőni.

A zsiradékot felhevítjük egy nagy edényben, üvegesre pirítjuk benne a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is, majd a tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát, beledobjuk a paradicsomot, paprikát, és szép, nyugodtan elkezdjük főzni, lényegében lecsót készítünk.

Ha már jól néz ki, akkor beledobjuk a húsokat, átkavarjuk, hozzáadjuk a csíkozott pacalt, rádobjuk a csípős paprikát is, sót-borsot, babérlevelet, majd annyi vizet öntünk rá, hogy elfedje az egészet.
Felforraljuk, majd nagyon lassan takarékon főzzük fedő alatt másfél-két órát.
Ekkor ráöntjük a vörösbort, főzzük még vele kb. 20 percet, majd belekavarjuk óvatosan a lehártyázott velőt is.

Főzzük még kb. félórát, megkóstoljuk, s ha szükséges valamilyen fűszer, akkor pótoljuk.

Kenyér hozzá az igazi, de a főtt, sós krumpli sem megvetendő.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékegytálételekhúsételekretro recepteksertéshús

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

sós rúd
Nagyi receptjeiRetro receptekSós süteményekSütemények

Hortobágyi tepertős rudak

Zamat Zamat 2025.03.10.
csirke nuggets
Húsételek

Csirke nuggets egyszerűen

Zamat Zamat 2024.09.22.
marharagu
Egytálételek

Marharagu recept

Zamat Zamat 2024.09.22.
paradicsomos húsgombóc
EgytálételekFőételekFőzelékHúsételekNagyi receptjeiRetro receptek

Imádni való paradicsomos húsgombóc

Zamat Zamat 2025.01.02.
bögrés meggyes süti
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekUncategorized

Bögrés meggyes süti

Zamat Zamat 2024.10.01.
derelye
FőételekNagyi receptjeiRetro receptekSütés nélküli desszertek

Túrós derelye házilag

Zamat Zamat 2025.01.24.
paprikás krumpli
Főételek

Paprikás krumpli tarhonyával

Zamat Zamat 2024.08.22.
Eredeti, tejfölös töltött karalábé, egy kis cukorral, sóval és természetesen petrezselyemzölddel ízesítve.
Főételek

Klasszikus töltött karalábé recept

Zamat Zamat 2024.08.22.
gundel palacsinta
Édes süteményekkarácsonyiNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Gundel palacsinta recept

Zamat Zamat 2025.01.28.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up