A csokis piskóta mascarponés krémmel rendkívül finom sütemény. Kakaós piskóta, csokoládé, és a mascarponés krém – maga a csoda.
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 10 evőkanál kristálycukor
- 2 dl tej
- 1 dl olaj
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
- 15 evőkanál liszt
- 6 dkg kakaópor
- 4 dkg méz
- 1 csipet só
Krémhez:
- 2,5 dl tej
- 60 dkg mascarpone
- 2 dkg zselatin
- 3 evőkanál méz
- 10 dkg cukor
Tetejére:
- 25 dkg étcsokoládé
- 1,5 evőkanál olaj
Csokis piskóta mascarponés krémmel – elkészítése:
Egy tálba szitáljuk a lisztet, a kakaóport, és a szódabikarbónát.
Egy másik tálban összedolgozzuk jó alaposan a tojást, a pici sóval, a mézet, cukrot, hozzáadjuk a tejet, vagy tejfölt, az olajat apránként, és nagyon alaposan, simára keverjük.
Ha már jó, akkor lassan hozzákeverjük a kakaós-lisztes elegyet.
Előmelegített sütőben sütjük meg nagyobb, magas falu, sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon, nagyjából fél óra alatt.
Ha megsült, akkor hagyjuk kihűlni. Kihűlés után két, egyenlő részre vágjuk. Keresztben. Tehát két, kisebb tortalapunk lesz.
Elkészítjük a krémet.
Egy kisebb tálban a tejet összekeverjük a zselatinnal.
Egy másik tálban a mézet, cukrot, és a mascarponét keverjük össze, majd hozzáadjuk a tejes zselatint is, és jó alaposan kikavarjuk.
A meghűlt tésztára rákenjük a krémet, melyből nagyjából egynegyedét nyomózsákba rakunk, azt majd rányomjuk a tetejére, a két lapot egymásra rakjuk, parányit lenyomjuk.
A csokoládét mikróban, vagy gőz fölött felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, hogy egynemű legyen, aztán a tészta tetejét lekenjük vele.
Tetejére tésztaszeletenként mascarponés krémet nyomunk.