Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
EgytálételekHúsételekNagyi receptjeiRetro receptek

Csodálatos disznótoros vegyespörkölt

Zamat Zamat 2025.02.04.
vegyesporkolt

A vegyespörkölt, vagy pincepörkölt egyik legfinomabb paprikás ételünk. Mivel általában nagyobb tömegben készítjük, így a legjobb bográcsosan főzni.

Disznótorosként minden olyan húsból készíthetjük, ami kéznél van.

Hozzávalók:

  • 1 kg csülök
  • 1 kg lapocka
  • 10 dkg szalonna
  • 3 evőkanál zsiradék
  • 4-5 db vöröshagyma
  • 3,5 kg burgonya
  • 1-2 sertésköröm
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • 4 db zöldpaprika
  • 2-3 db paradicsom
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • 1-2 db csípős csövespaprika
  • 1-2 teáskanál őrölt kömény
  • ahány kiló hús, annyiszor 1,5 dkg só
  • 1-2 teáskanál bors

Vegyespörkölt elkészítése:

A húsokat felkockázzuk, a szalonnát apró kockára vágjuk, a fokhagymát átnyomjuk, a paprikát, paradicsomot kedvünkre feldaraboljuk.

Abban az edényben, amiben készítjük a pörköltöt (bogrács, vagy jókora lábas, esetleg fazék) felhevítjük a zsiradékot, majd megpirítjuk benne a szalonnát. Ha már üveges, akkor rászórjuk a vöröshagymát, azt is megpároljuk. Ezután beleszórjuk a fokhagymát áttörve, majd a feldarabolt a körmöt, kavargatva kicsit pirítunk rajta. Mehet bele a csülök feldarabolva, majd a kockára vágott lapocka is. Ezeket addig kavargatjuk, amíg ki nem fehérednek. Ekkor fűszerezzük, és felöntjük annyi vízzel, hogy nagyjából elfedje.
Lefedjük, és szép lassan főzzük, mindig csak kevés vízzel pótoljuk, ha szükséges. Időnként megkeverjük, hisz a bőrös hús könnyebben lekaphat.

Félfővésében hozzáadjuk a fűszerpaprikát, paradicsomot, paprikát, s jó puhára főzzük.

Közben megtisztítjuk a krumplit, hasábokra vágjuk a húshoz adjuk.

Mikor már majdnem puha a krumpli is megkóstoljuk, ha szükséges utána fűszerezzük, és még annyi vizet töltünk hozzá, hogy majdnem ellepje.
Jó puhára főzzük, és kész is.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékdisznóvágásegytálételekhúsételekretro receptek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

paella rizses hús
Egytálételek

Paella, a legismertebb spanyol finomság

Zamat Zamat 2024.09.22.
fasírt
Diétás ételekhúspótlóRetro receptek

Gombafasírt a böjti napokra

Zamat Zamat 2025.03.31.
Két darab Debreceni kolbász
HúsételekRetro receptek

A híres debreceni kolbász receptje

Zamat Zamat 2024.08.02.
darálós keksz
Retro receptekSós süteményekSütemények

Sajtos darálós keksz

Zamat Zamat 2025.04.28.
sós perec
Retro receptekSós sütemények

Házi sós perec

Zamat Zamat 2025.03.20.
almás krémes
karácsonyiNagyi receptjeiSütemények

Nagyszerű habos almás krémes

Zamat Zamat 2024.12.05.
húsleves
HúslevesekNagyi receptjeiRetro receptek

Húsleves, csontleves gyógyító ereje

Zamat Zamat 2025.03.05.
rakott csülök
HúsételekRetro receptek

Rakott csülök háziasan

Zamat Zamat 2024.11.23.
túróval töltött gombóc
FőételekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptek

Túrós gombóc – túróval töltött gombóc

Zamat Zamat 2025.02.21.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up