Csirkebecsinált leves recept

A csirkebecsinált leves egyfajta raguleve, vagyis hússal készült könnyű leves, tejföllel habarva, savanykásan.

Rendkívül finom ízekkel ajándékoz meg bennünket.

Hozzávalók:

  • 1 db konyhakész csirke, vagy csak aprólék
  • 1-2 evőkanálnyi zsiradék
  • 1 evőkanálnyi liszt
  • petrezselyemzöld
  • bors
  • 1-2 kanálnyi tejföl – persze lehet több is
  • parányi cukor
  • citromlé
  • 1-2 kanálnyi rizs
  • 2 kisebb sárgarépa
  • 1 kisebb petrezselyemgyökér.

Csirkebecsinált leves elkészítése:

A csirkét megtisztítjuk, feldaraboljuk, pont elég egyszeri étkezésre, ha csak az aprólékját használjuk a levesbe.

A feldarabolt részeket zsiradékon megpirítjuk, hogy fehér legyen.

Ha már jó, felöntjük nagyjából 1-1,5 liter vízzel, és megsózzuk – ízlés szerint. Ekkor adjuk hozzá a megtisztított, és feldarabolt zöldségeket.

Ha a csirke már puha, akkor kimerjük a levesből, egy tálba rakjuk. Pusztán azért, hogy a levéhez jobban hozzáférjünk.

A levét egy kicsit tovább főzzük, de csak néhány percet. Beledobjuk a rizst, átkavarjuk. Felforraljuk, aztán jöhet a habarás.

A lisztet elkeverjük a tejföllel simára, és egy kis meleg lét hozzámerve és kikavarva a többi leveshez öntjük.

A petrezselyemzöldet felaprózzuk, szintén a leveshez adjuk. Megsózzuk, egy parányi cukrot rakunk bele, ettől jobban kijönnek az ízek, majd egy pillanatra felforraljuk.

A csirke aprólékját visszarakjuk a levesbe, és még egy pici citromlét csurgatunk bele.

🍴 Kövess minket a Facebookon!
Nézd meg a legújabb, házias recepteket, amiket mindenki imád! 😍