Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Édes süteményekSütemények

Citrom szelet – üdítően citromos

Zamat Zamat 2025.04.16.
krémes süti

A citrom szelet egy üdítően friss ízű édes süti, melynek elkészítése is végtelenül egyszerű.

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 2 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 sütőpor
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1-2 citromhéj
  • parányi só
  • egyik lapra sárgabarack lekvár

Krémhez:

  • 7,5 dl tej
  • 3 csomag vaníliás puding
  • 2 tojás sárgája
  • 30 dkg vaj, vagy margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 2 citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja

Tetejére:

  • 25 dkg porcukor
  • 2 citrom leve
  • 1 kanál víz

Citrom szelet elkészítése:

A lisztet a sütőporral egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, belemorzsoljuk a vajat, vagy margarint, majd összegyúrjuk a tojással, tejföllel, cukorral, és a reszelt citromhéjjal.

Letesszük pár percre pihenni, majd lisztezett deszkán 4 db normál gáztepsi méretű lapot sütünk belőle.

Míg hűl – elkészítjük a krémet.

A pudingot más aránnyal, mint normálisan jó sűrű főzzük a tejjel, és adunk hozzá 2 tojás sárgáját is.

Ha már kihűlt, akkor hozzákavarjuk a lágy vajat, vagy margarint, és a citromok levét, no meg a reszelt citromhéjat is.

Most megtöltjük a tésztákat.

A krémet két felé osztjuk.

Első lapra krémet kenünk, lefedjük a második lappal.
Ezt kedvenc baracklekvárunkkal kenjük meg, majd jöhet a harmadik lap.
Erre a citromos krém másik felét kenjük, majd lefedjük az utolsó lappal.

Tetejére citromos mázat készítünk.

A porcukrot a citromlével nagyon-nagyon alaposan, legalább 10-15 percig kikeverjük, legvégén hozzáadunk még egy evőkanál forró vizet is, és a reszelt citromhéjat.

Ezzel kenjük le a tészta tetejét.

Néhány órára letesszük pihenni.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékkrémes sütik

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

fánk
Édes süteményekSütemények

Bögrés pillefánk

Zamat Zamat 2025.03.13.
muffin
Sütemények

Képviselő muffin recept

Zamat Zamat 2024.10.28.
gesztenyés
karácsonyiSütemények

Gesztenyés krémes recept

Zamat Zamat 2024.11.23.
Rákóczi túrós
DesszertekRetro receptekSütemények

Nagyi Rákóczi túrós receptje

Zamat Zamat 2024.11.03.
diós süti
Retro receptekSütemények

London szelet – fantasztikus diós süti

Zamat Zamat 2024.12.02.
rétes
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Élesztős rétes

Zamat Zamat 2025.05.14.
kakaós süti
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Anyós pirula

Zamat Zamat 2025.04.22.
bukta
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Foszlós bukta – ahogy a nagykönyvben meg van írva

Zamat Zamat 2025.03.24.
torta
Édes süteményekkarácsonyiNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Rumos diótorta

Zamat Zamat 2025.04.18.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up