Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
EgytálételekFőételekHúsételekhúsvétkarácsonyiRetro receptek

Cigány káposzta

Zamat Zamat 2025.03.31.

A cigány káposzta egy nagyon tartalmas, igazi ízkavalkád. Minden jóban bővelkedő hagyományos roma étel. Hatalmas adag.
Készíthetjük nagy lábasban a tűzhelyen is, de az igazi, ha nagy, mély tepsiben, vagy lábasban rétegezzük, és a sütőben készítjük. Esetleg kemencében.
A lábast készítés előtt alaposan kizsírozzuk.

Hozzávalók:

1 réteg kimosott, apró savanyú káposzta
1 réteg csirkecomb, picit meglocsolva sertészsírral
1 réteg karikára vágott hagyma,
1 marok apróra vágott fokhagyma
1 második réteg savanyú káposzta
1 réteg húsgombóc
1 réteg hagyma, fokhagyma
következő réteg savanyú káposzta,
1 réteg füstölt hús, szalonna,
1 réteg hagyma, fokhagyma,
1 réteg oldalas, füstölt tarja
1 réteg hagyma, fokhagyma
1 réteg savanyú káposzta
5-6 szem paradicsom
5-6 tv-paprika
1/2 liter, vagy több paradicsomlé,
és annyi víz, ami ellepi
ízlés szerint fűszerpaprika
köménymag
pici só, ha szükséges, általában nem kell

Cigány káposzta elkészítése:

A hozzávalókat előkészítjük, hagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot felvágjuk, füstölt hűst előfőzzük, a többi húst feldaraboljuk, a szalonnát kockázzuk.

A kizsírozott lábasban készítjük, rétegeket rakunk a hozzávalókból, valójában rajtunk múlik miből mennyit használunk, a lényeg, hogy minden réteget – ami valamiféle húst, savanyú káposztát, hagymákat tartalmaz szórjunk meg egy kis fűszerpaprikával, köménnyel, rakjunk rá a kockázott tepertőből, paprikából, paradicsomból.
Első réteg után már felrakjuk főni, és főzés közben adagoljuk a többi hozzávalót.
A tetejére mehet néhány csípős paprika is

Az utolsó réteg káposzta legyen. Ezt leöntjük jó sűrű paradicsomlével, és annyi vizet öntünk az egészre, hogy épp ellepje.

Akkor jó, ha levét már majd elfőtte, és a káposzta is pirulni kezd.

Nagyon tartalmas ünnepi fogás.

Minden háznál másképp készítik, mehet bele a család kedvenc húsféléje, lapocka, de akár köröm is.

Fotó: János Balog

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékhúsételekretro recepteksertéshús

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

torta
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Egyszerű puncsszelet

Zamat Zamat 2025.03.03.
aranygaluska
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Töltött aranygaluska

Zamat Zamat 2025.04.28.
marharagu
Egytálételek

Marharagu recept

Zamat Zamat 2024.09.22.
Kata szelet
Retro receptekSütemények

Klasszikus Kata szelet recept

Zamat Zamat 2024.11.10.
kavart tészta
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Kukorica málé – málé pite

Zamat Zamat 2025.03.31.
keksz
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Citromos keksz

Zamat Zamat 2025.04.18.
borsos tokány
HúsételekRetro receptek

Ízes-színes borsos tokány

Zamat Zamat 2025.01.07.
leveles tészta
karácsonyiNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Élesztős vajas leveles tészta

Zamat Zamat 2025.01.23.
hagymás csirkemáj
FőételekHúsételekOlcsó ételek

Hagymás szaftos csirkemáj

Zamat Zamat 2024.12.05.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up