Ha egy igazán finom, olasz főételre vágysz, érdemes kipróbálnod a Chicken – Csirkés Alfredo finomságot. Kicsit időigényes, viszont megéri a fáradságot.
Hozzávalók:
- 30 dkg tagliatelle (mint a mi laskatésztánk) ha nincs, spagetti is megteszi
- 50 dkg csontozott csirkemell
- 3 dl habtejszín
- 10 dkg parmezán
- 1 nagy evőkanál olíva
- 4 evőkanál vaj
- 1/2 fej fokhagyma
- 1 teáskanálnyi só
- 1 teáskanálnyi bors
- csipetnyi reszelt szerecsendió
- 1 mokkáskanál füstölt fűszerpaprika
- néhány szál petrezselyemzöld
Chicken – Csirkés Alfredo elkészítése:
Enyhén sós vizet forralunk a tésztának, majd al dentére főzzük (félkemény). Leszűrjük, átkavarjuk olívával, majd félrerakjuk.
A csirkemell mindkét felét két-két darabra vágjuk.
Egy tálban a fele borsot, a sót, a fűszerpaprika felét összekeverjük, majd ezzel a keverékkel megszórjuk a csirkemelleket és beledörzsöljük a húsba.
Felhevítjük a serpenyőt, majd ha forró, akkor adjuk hozzá a vaj felét és az olajat, ezeket összeolvasztjuk. Ha már buborékos, akkor belerakjuk a csirkemelleket, és megsütjük benne ropogósra.
A húst kiszedjük, tányérra rakjuk, letakarjuk.
A serpenyőben lesült húsmoszadékhoz keverünk egy evőkanál vajat, hozzáadjuk az áttört fokhagyma gerezdeket, és pároljuk. Nem sokáig, maximum egy percig.
A végén hozzákeverjük a tejszínt, és takarékon főzzük pár percig főni.
Ekkor a lereszelt parmezán hozzáadjuk a már nagyjából elkészült mártáshoz fokozatosan, lassan, nyugodtan, legyen ideje összefőni az egésznek.
Megkóstoljuk, fűszerezzük.
A tésztához apránként hozzáadjuk az elkészült szószunkat. Ha nem elég szaftos, akkor a tészta főzőlevéből – amit leszűrtünk – adhatunk hozzá egy-két kanálnyit lazítani.
A petrezselyemzöldet apróra vágjuk azt is hozzákeverjük, majd mehet hozzá egészben, vagy szeletelve a fűszeres csirkemell is.
Még melegen pluszban egy kis parmezánnal még megszórhatunk. A lényeg a hőfok, melegen, mondhatni forrón fogyasztjuk.