A burgonyás kolbászos fasírt egy ízletes feltét főzelékekhez, de akár önállóan is megállja a helyét.
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1/4 kg száraz füstölt kolbász
- 1 db közepes vöröshagyma
- só ízlés szerint
- 3 db tojás
- 1 teáskanál őrölt bors
- zsemlemorzsa a forgatáshoz
- zsiradék a sütéshez
Burgonyás kolbászos fasírt elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen megtisztítjuk, és le is daráljuk, vagy reszeljük a kolbásszal együtt.
A vöröshagymát apróra vágjuk, és üvegesre pároljuk egy kis zsiradékon. Ha kihűlt, akkor a krumplihoz keverjük, majd az egészet sózzuk, borsozzuk, tojásokkal összegyúrjuk.
Fasírtokat formázunk belőle, majd megforgatjuk zsemlemorzsában – és forró zsiradékban kisütjük.