A bögrés sajtos pogácsa az ismert receptek egy könnyített változata. Azoknak tökéletes recept, akiknek a méregetés problémás.
Hozzávalók:
- 1 db 2,5 dl-es bögre
- 4 bögre liszt
- 1 bögre tejföl
- 1/4 bögre tej
- 3/4 bögre vaj
- 1/3 bögre zsír
- 1/2 bögre reszelt sajt
- 2 teáskanál só
- 5 dkg élesztő
- 1 egész tojás
- egy tojás sárgája a kenéshez
- tetejére sajt, kömény, vagy amit szeretnénk
Bögrés sajtos pogácsa elkészítése:
Az élesztőt a tejben felkavarjuk, majd a lisztet egy tálba szitáljuk. Belemorzsoljuk a zsírt is, hozzáadjuk a tojást, a sót és összedolgozzuk az egészet.
Egy-két órára a hűtőbe rakjuk egy fedhető tálban, vagy zacskóban.
Másnap lisztezett deszkán kinyújtjuk vékonyra, olvasztott vajjal lekenjük, a reszelt sajttal megszórjuk, majd feltekerjük mint a bejglit, tetejét lelapítjuk, és egyik oldalról, meg másik oldalról is ráhajtjuk a tésztát.
Ezután ismét nyújtás következik lisztezett deszkán, ujjnyi vastagra hagyjuk, tetejét beirdaljuk, tojással lekenjük, majd pogácsaszaggatóval szaggatjuk. (fordítva is lehet)
Tetejét még megszórjuk sajttal, vagy köménnyel, míg előmelegítjük a sütőt, addig pihentetjük.
A sütőt 180 fokra melegítjük fel, a sütési idő nagyjából 25 perc lesz.
🍴 Kövess minket a Facebookon!
Nézd meg a legújabb, házias recepteket, amiket mindenki imád! 😍