Bögrés sajtos pogácsa – az egyszerűség kedvéért

A bögrés sajtos pogácsa az ismert receptek egy könnyített változata. Azoknak tökéletes recept, akiknek a méregetés problémás.

Hozzávalók:

  • 1 db 2,5 dl-es bögre
  • 4 bögre liszt
  • 1 bögre tejföl
  • 1/4 bögre tej
  • 3/4 bögre vaj
  • 1/3 bögre zsír
  • 1/2 bögre reszelt sajt
  • 2 teáskanál só
  • 5 dkg élesztő
  • 1 egész tojás
  • egy tojás sárgája a kenéshez
  • tetejére sajt, kömény, vagy amit szeretnénk

Bögrés sajtos pogácsa elkészítése:

Az élesztőt a tejben felkavarjuk, majd a lisztet egy tálba szitáljuk. Belemorzsoljuk a zsírt is, hozzáadjuk a tojást, a sót és összedolgozzuk az egészet.
Egy-két órára a hűtőbe rakjuk egy fedhető tálban, vagy zacskóban.

Másnap lisztezett deszkán kinyújtjuk vékonyra, olvasztott vajjal lekenjük, a reszelt sajttal megszórjuk, majd feltekerjük mint a bejglit, tetejét lelapítjuk, és egyik oldalról, meg másik oldalról is ráhajtjuk a tésztát.

Ezután ismét nyújtás következik lisztezett deszkán, ujjnyi vastagra hagyjuk, tetejét beirdaljuk, tojással lekenjük, majd pogácsaszaggatóval szaggatjuk. (fordítva is lehet)

Tetejét még megszórjuk sajttal, vagy köménnyel, míg előmelegítjük a sütőt, addig pihentetjük.

A sütőt 180 fokra melegítjük fel, a sütési idő nagyjából 25 perc lesz.

🍴 Kövess minket a Facebookon!
Nézd meg a legújabb, házias recepteket, amiket mindenki imád! 😍