Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
DesszertekÉdes süteményekSütemények

Japán palacsinta – csodásan levegős

Zamat Zamat 2025.03.13.
fánk

A japán palacsinta a fánk és a gofri „keveréke”. Különlegesen finom, egy kis tejszínnel, gyümölccsel valami csodás.

Hozzávalók:

  • 5 darab tojás (szétválasztva)
  • 2,5 evőkanál tej
  • 2 teáskanál vanília aroma
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 kicsit púpos teáskanál sütőpor
  • 4,5 evőkanál cukor
  • olaj, víz a sütéshez

Japán palacsinta elkészítése:

A tojásokat fehérjére és sárgájára választjuk.
A tojások sárgáját a tejjel felverjük, hozzákeverjük a vaníliát, majd a sütőporral összekevert lisztet beleszitáljuk folytonos keverés mellett.
Alaposan összedolgozzuk lehetőleg gép habverővel.

Ezután a habverőt leöblítjük, a tojások fehérjét egy tálban felverjük jó kemény habbá, hozzáadjuk a cukrot is, azzal is tovább verjük.

A habot ezután fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgás masszához, óvatosan beleforgatjuk, hogy a hab ne törjön össze.

Ezután a sütés következik.

Egy serpenyőbe, melynek fedele is van pici olajat öntünk, felmelegítjük az egészet.
Előveszünk egy kis merőkanalat, vagy nagyobb evőkanalat, és néhány helyre rakunk egy-egy kanállal belőle. Minél kisebb helyre öntve, nem elterítve.
Lefedjük, és kb. 2 percig takarékon sütjük a tésztát. Ezután felemeljük a fedőt, és a már meglévő kupacokra ismét rakunk egy-egy kanállal, ugyanolyan technikával.
Ekkor a palacsinták közé öntsünk tiszta evőkanállal egy-egy kanál tiszta vizet is.
Most ismét lefedjük a tésztát, de már csak egy percre.

Ha letelt az egy perc, akkor fa spatulával megfordítjuk a palasintákat óvatosan, alá öntünk megint egy-egy evőkanál vizet, majd lefedjük, és még kb. 3 percig sütjük.

Tetejét enyhén porcukorral leszórhatjuk.
Legfinomabb tejszínnel, vagy vajjal és gyümölcsökkel, még melegen fogyasztva.

Aprólékos munka, de az eredmény is különleges lesz.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékpalacsintazsiradékban sültek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

kakaós süti
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Anyós pirula

Zamat Zamat 2025.04.22.
kelt palacsinta
Sütemények

Kelt palacsinta

Zamat Zamat 2024.08.21.
palacsinta
Édes sütemények

Bögrés palacsinta

Zamat Zamat 2024.10.01.
palacsinta sütés
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptek

Palacsinta recept, ahogy még a Nagyi készítette

Zamat Zamat 2024.10.12.
tojáshabos süti
Édes süteményekSütemények

Habos linzer lekvárosan

Zamat Zamat 2025.02.21.
Répatorta
Sütemények

Répatorta receptje

Zamat Zamat 2024.08.14.
krémes süti
Édes süteményekkarácsonyiNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Hófehér hókocka

Zamat Zamat 2025.04.11.
darálós keksz
Édes süteményekOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Szalakális darálós keksz

Zamat Zamat 2025.04.15.
flódni
karácsonyiNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Karácsonyi flódni tradicionálisan

Zamat Zamat 2024.11.18.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up