A bögrés mákos szilvás kevert sütit bármilyen más gyümölccsel is készíthetjük. Mehet bele a legtöbb idényjellegű gyümölcs, a lényeg – ne legyen nagyon savanyú.
Hozzávalói:
- 2 dl-es bögre
- 2 bögre finomliszt
- 1 bögre darált mák
- 1 csomag sütőpor
- csipetnyi só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 bögre cukor
- 1/2 bögre olaj
- 1 bögre tej
- 3 tojás
- 1 bögre négybe vágott szilva – lehet befőtt is
Bögrés mákos szilvás süti elkészítése:
A tojásokat a cukorral elkeverjük, majd mehet bele az olaj. Addig kavarjuk a masszát, míg a cukor el nem olvad.
Utána mehet bele a liszt, sütőpor – lehetőleg átszitálva, majd a mák, só, vaníliáscukor – s ezeket is jól beledolgozzuk.
Sütőpapírral kivélelünk egy közepes, peremes tepsit, majd belesimítjuk a masszát, aztán pedig rászórjuk a kedvünk szerinti gyümölcsöt – sűlés közben belesüpped a tésztába.
Előmelegített sütőben 180 fokon nagyjából 40 perc alatt készül el. Tűpróbával ellenőrizzük.