Belsőség pörkölt készíthető bármilyen baromfiból, de persze sertésből is. Jelen esetben csirkéből készül – elkészítési módja mindig hasonló.
Hozzávalók:
- 60 dkg csirke, vagy kacsa zúza
- 60 dkg csirke, vagy kacsa szív
- 20 dkg szalonna
- 2-3 db vöröshagyma
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 2 teáskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt bors
- 1 db zöldpaprika
- 1 db kisebb paradicsom
- 1-2 gerezd fokhagyma
Belsőség pörkölt elkészítése:
A szalonnát felkockázzuk, kisütjük, a vöröshagymát, fokhagymát apróra vágjuk, majd a kisütött zsíron üvegesre pirítjuk.
Rádobjuk a szeletekre vágott zúzát és szívet (jobban átveszi az ízeket), átkavarjuk, fűszerezzük paprikával, borssal, majd a sóval is, átkavarjuk, lefedve főzzük nagyon kevés vizet hozzáadva. Mehet bele a paprika és paradicsom is feldarabolva, ha csípőspaprikát is adunk hozzá, akkor annak is most van az ideje.
Csak akkor pótoljuk a vizet, ha még nem főtt meg a belsőség, és kevés a szaft, már lepirulna.
Legfinomabb pirított tarhonyával, vagy krumplival.