Az ecetes zöldparadicsommal a még be nem érett paradicsomokat mentjük meg. Bár elvileg mérgező a zöld termés, mértékletesen fogyasztva nincs gond vele.
Hozzávalók:
- 1 kg zöldparadicsom
- 1 evőkanálnyi só
- 1 nagy fej hagyma
- néhány szem bors
- mehet bele egy kis torma is
- 1,5 dl 10 százalékos ecet
- 1 evőkanálnyi cukor
Ecetes zöldparadicsom elkészítése:
A paradicsomot megmossuk, lekocsányozzuk, a hagymát is megmossuk, megtisztítjuk, karikázzuk.
Ezután összekeverjük a sóval és egy napig együtt állni hagyjuk.
Másnap aztán üvegekbe töltjük, majd feltöltő levet készítünk hozzá.
Minden liter vízhez megy 1,5 dl 10 százalékos ecet, és egy jó evőkanálnyi cukor.
Ezt aztán felforraljuk, majd a paradicsomos hagymát beledobjuk, s felforraljuk vele. De lehetőleg kis adagokban, hogy ne hűtsük le nagyon a vizet.
Ha felforrt, akkor üvegekbe szedjük, majd a maradék leveg rárakjuk még, s jó szorosan lezárjuk.