Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Uncategorized

Ecetes zöldparadicsom

Zamat Zamat 2024.08.22.
ecetes zöldparadicsom

Az ecetes zöldparadicsommal a még be nem érett paradicsomokat mentjük meg. Bár elvileg mérgező a zöld termés, mértékletesen fogyasztva nincs gond vele.

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldparadicsom
  • 1 evőkanálnyi só
  • 1 nagy fej hagyma
  • néhány szem bors
  • mehet bele egy kis torma is
  • 1,5 dl 10 százalékos ecet
  • 1 evőkanálnyi cukor

Ecetes zöldparadicsom elkészítése:

A paradicsomot megmossuk, lekocsányozzuk, a hagymát is megmossuk, megtisztítjuk, karikázzuk.

Ezután összekeverjük a sóval és egy napig együtt állni hagyjuk.

Másnap aztán üvegekbe töltjük, majd feltöltő levet készítünk hozzá.

Minden liter vízhez megy 1,5 dl 10 százalékos ecet, és egy jó evőkanálnyi cukor.

Ezt aztán felforraljuk, majd a paradicsomos hagymát beledobjuk, s felforraljuk vele. De lehetőleg kis adagokban, hogy ne hűtsük le nagyon a vizet.

Ha felforrt, akkor üvegekbe szedjük, majd a maradék leveg rárakjuk még, s jó szorosan lezárjuk.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben

Népszerű receptek

zöldborsós rizs
Zöldséges rizottó magyarosan
Köretek Retro receptek
A franciasaláta a zöldségek, alma, uborka, és majonézes öntet tökéletes kavalkádja
Tökéletes franciasaláta recept
Főételek
A rántott cukkini tökéletes nyári falatozni való, és egy kis öntettel is megbolondíthatjuk.
Rántott cukkini recept
Olcsó ételek
Csodálatos édes-savanyú sóskafőzelék, melyet gazdagíthatunk belefőzött tojással is.
Egyszerű sóskafőzelék receptje
Főételek
A francia lecsó, a ratatouille már kinézetében is franciás - elegáns, szinte formatervezett - az íze pedig csodás. Érdemes kipróbálni!
Ratatouille – francia lecsó recept
Főételek
A zöldborsófőzelék staubolva - ha főzelékeket nézzük - a legegyszerűbb elkészítési mód. Ráadásul finom.
Zöldborsófőzelék staubolva – nagyi módra
Nagyi receptjei
A dobos torta egy hatlapos piskóta csokikrémmel töltve, tetején karamellel. Elkészítése babrás, de könnyíthetünk rajta.
Dobos torta háziasan, egyszerűen
Sütemények
A máklepény lényegében kavart tészta. Dúsíthatjuk csokival, gyümölccsel, pudinggal, lekvárral, vagy ami kedvünk tartja.
Máklepény receptje
Sütemények

Hasonló receptek

Az ecetes tök kiváló főzelék, vagy leves alapanyag a rideg-hideg téli hónapokra.
Uncategorized

Ecetes tök

Zamat Zamat 2024.08.22.
sajtos pogácsa
Uncategorized

Molnár mama pogácsája

Zamat Zamat 2025.01.31.
csokis rolád
Uncategorized

Csupa csoki pávaszem

Zamat Zamat 2025.06.11.
lebbencsleves
LevesekUncategorized

Lebbencsleves hagyományosan

Zamat Zamat 2024.08.21.
lecsó
Uncategorized

Lecsó télire

Zamat Zamat 2024.08.22.
birsalmasajt
Uncategorized

Birsalmasajt recept

Zamat Zamat 2024.08.22.
almaecet
Uncategorized

Almaecet készítése

Zamat Zamat 2024.08.22.
ecetes paprikasaláta
Uncategorized

Ecetes paprikasaláta

Zamat Zamat 2024.08.22.
rumos szilvadzsem
Uncategorized

Rumos szilvadzsem

Zamat Zamat 2024.08.22.
i
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up