A Zsuzsi szelet egy mézes krémes, így akár vendégvárónak, akár ünnepi süteménynek is megteszi.
Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 25 dkg porcukor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna, vagy sütőpor
- 3 evőkanál méz
- 6-7 dkg vaj
- 2 evőkanál tej
- 2 egész tojás
Töltelék:
- 1 liter tej
- 3 vanília-, vagy tejszín puding
- 2 teáskanál liszt
- 2 tojás
- 10 evőkanál cukor
- 3 vaníliás cukor
Tetejére:
- 2 tábla csokoládé
- 2 evőkanál olaj
Zsuzsi szelet elkészítése:
A lisztet félrerakjuk, majd azon kívül minden hozzávalót egy tálban főz fölött összekeverjük, majd ha már szép sima, akkor levéve a liszttel is összegyúrjuk.
Közepes tepsi hátuljára sütőpapírt rakunk, és azon sütünk 4 lapot a tésztából.
Szép vékony lesz, pár perc alatt 180 fokos sütőben elkészül.
Kisülés után lerakjuk hűlni, közben elkészítjük a krémet.
Ezután a lisztet a tejjel, a pudingporokkal és két kanál cukorral sűrű krémmé főzzük, majd a vajat vagy margarint a porcukorral, vaníliával alaposan kikeverjük, majd ha kihűlt a sűrű puding, akkor a két krémet összekeverjük, és jó alaposan átkavarjuk habosra.
Egymás után – egymásra rakva megtöltjük a lapokat, akár a krém alá lekvárt is kenhetünk, de anélkül is nagyon jó lesz.
A lekvártól kicsit üdébb lesz.
Utolsó lapot rárakjuk, lenyomjuk, hogy sima legyen, majd az összetört csokoládét mikróban, vagy gőz felett olajjal felolvasztjuk, leöntjük a legfelső lapot, elsimítjuk, és lerakjuk dermedni.
Hűtőbe rakjuk, és egy éjszakát pihenni hagyjuk, hogy a lapok átpuhuljanak.
Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.