A zserbó golyó hozza a megszokott karácsonyi ízeket, csak épp egy falatnyi csodában. Egyszerű az elkészítése, lényegesen gyorsabb, mint a zserbó szeleté, az íze pedig feledteti apró méretét.
Hozzávalók:
- 30 dkg darált keksz
- 30 dkg sárgabarack lekvár
- 20 dkg darált dió
- 30-40 dkg csokoládé a mázhoz,
- néhány deka dió, kókusz, vagy cukordísz díszítésként
- 3 evőkanál olaj hogy szép fényes legyen
Zserbó golyó elkészítése:
A kekszet ledaráljuk, a dióval összekeverjük, hozzáadjuk a lekvárt, és összedolgozzuk.
Néhány dekás golyót formálunk belőle, sütőpapírra rakjuk, ha elkészültek, akkor berakjuk a hűtőbe, hogy jó tartása legyen.
A csokit összetördeljük, gőz fölött, vagy mikróban megolvasztjuk. Hozzá keverjük az olajat, átkavarjuk, majd a golyókat egy villán ülve a csoki fölé visszük, egy kanállal pedig rámerjük a csokoládét. Így szépen lecsepeg a fölösleg nagy része.
Tetejét kedvünk szerint díszítjük.
Letesszük hűlni, és kész is.