Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
LevesekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptek

Zöldséges bableves

Zamat Zamat 2025.04.03.
bableves

A zöldséges bableves egykor fejtett babból készült, ma főleg inkább szárazbabból főzik. Természetesen ha utóbbit választjuk, akkor előző este beáztatjuk.

Hozzávalók:

  • 1/2 kg fejtett, vagy szárazbab
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyem gyökér
  • 1 db kisebb zeller
  • néhány szál petrezselyemzöld
  • 1-2 szál zellerzöld
  • 1 lapos evőkanál só
  • 1 mokkáskanál bors
  • 1 evőkanál zsír, vagy olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika

Zöldséges bableves elkészítése:

A fejtett, vagy beáztatott babot feltesszük főni a megtisztított, kedvünkre feldarabolt zöldségekkel.

A petrezselyem, és zellerzöldet nem vágjuk össze, csak összekötjük, és beledobjuk a levesbe. Ha megfőtt, majd kiszejük belőle.
Persze ha valaki szereti, nyugodtan apróra vághatja.

A levest sózzuk, borsozzuk.

Ha már minden megpuhult, akkor a hagymát felkockázzuk, a zsíron megfuttatjuk, majd a liszttel hagymás rántást készítünk, szép világosat.
Felkavarjuk egy kis hideg vízzel, és a leveshez öntjük.
Ha szükséges – utána fűszerezzük.

A tojáshoz pici sót rakunk, és annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy kemény levestésztát kapjunk. Csipetkét készítünk belőle, vagyis csipkedünk a forró levesbe a tésztából. De előre is elkészíthetjük, akkor a lecsipkedett apróságokat tálcára rakjuk, hogy ne tapadjanak össze.

Belefőzzük a levesbe, felfőzzük vele, pár perc főzést igényel.
Ha szeretjük, akkor ehetjük tejföllel, de anélkül is finom.
Fogyasztás előtt hagyjuk pár percig állni.

Van, aki húst is főz bele, de az igazi húsmentesen.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
CímkékLevesekretro receptek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

torta
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Egyszerű puncsszelet

Zamat Zamat 2025.03.03.
csokis süti
Édes süteményekRetro receptekSütemények

Bohémszelet – nem csak bohémoknak

Zamat Zamat 2025.04.07.
almás tészta
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Mese almás – mesefinom

Zamat Zamat 2025.02.28.
sült kacsa
HúsételekkarácsonyiRetro receptek

Kacsasütés egészben, így tökéletes lesz

Zamat Zamat 2024.12.04.
sajtos roló
Nagyi receptjeiRetro receptekSós süteményekSütemények

Egyszerű sajtos roló recept

Zamat Zamat 2024.10.12.
tejszínhab
Nagyi receptjeiRetro receptek

Ha tökéletes tejszínhabot szeretnél

Zamat Zamat 2025.01.09.
képviselőfánk
karácsonyiRetro receptekSós süteményekSütemények

Képviselőfánk sajtkrémesen, vagy ahogy szeretnénk

Zamat Zamat 2024.12.08.
stollen
karácsonyiRetro receptekSütemények

Karácsonyi stollen recept

Zamat Zamat 2024.11.18.
májgaluska
LevesekNagyi receptjeiRetro receptek

Pillekönnyű májgaluska recept

Zamat Zamat 2024.11.03.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up