A zöldfűszeres pogácsa valójában burgonya pogácsa kedvenc levélzöldségeinkkel dúsítva. Készíthetjük medvehagymásan, de bármilyen más aromás növénnyel is.
Hozzávalók:
- 60 dkg burgonya,
- kis fej vöröshagyma ,
- néhány szál petrezselyem, snidling, kedvenc zöld fűszernövényünk
- 15 dkg finomliszt
- 2 tojás sárgája
- só ízlés szerint
- kis bors
- kanálnyi margarin
- 3 kanálnyi tejföl
Zöld pogácsa elkészítése:
A burgonyát megtisztítva, kicsit sózva megfőzzük, majd melegen áttörtjük.
A hagymát tiszttás után felkockázzuk.
A zöld növényeket apróra vágjuk mosás után.
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a kockázott hagymát, és az apróra vágott zöld leveleket, fűszerezzük, majd vajjal, tejföllel összedolgozzuk.
A tésztát nem szúrjuk, hanem szaggatjuk nedves kézzel, és gombócokat sodrunk belőle. Tetejét bevagdossuk, tojással lekenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsin szép aranysárgára sütjük.