Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Levesek

Zöldborsóleves egyszerűen

Zamat Zamat 2024.08.22.
zöldborsóleves

A zöldborsóleves egykor kifejezetten a nyár finomsága volt, ma már akár télen is elkészíthetjük fagyasztott borsóból, vagy konzervből.

És ugyanolyan finom lesz, mintha most fejtettük volna éppen.

Hozzávalók:

  • 1/2 kg zöldborsó
  • 1-2 sárgarépa
  • 1 kisebb petrezselyem
  • néhány szál zöldpetrezselyem
  • 1-2 evőkanálnyi zsiradék
  • esetleg pici fűszerpaprika
  • só ízlés szerint
  • parányi bors
  • nagyjából 1,5 liternyi víz
  • 10 dkg levestészta, vagy
  • nokedli 1-2 tojásból, és lisztből

Zöldborsóleves elkészítése:

A kifejtett, vagy fagyasztott zöldborsót zsiradékon megfuttatjuk, rászórjuk a fűszerpaprikát, átkavarjuk, és már fel is öntjük vízzel.

Ha zöldséget is rakunk bele, akkor előtte megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk és még a borsóval együtt rádobjuk a zsiradékra.

Felforraljuk az egészet, mehet bele a só, bors.

Amikor már lényegében megpuhult minden befőzzük benne a tésztát is.
Vagy elkészítjük a nokedlit szokásos módon.
Tojást felütjük, pici só megy bele, majd annyi liszt, hogy jól kikeverhető legyen.

Utána pedig a tányérról, vagy deszkáról, esetleg nokedliszaggatóval a levesbe aprózzuk.

Amint feljött a leves tetejére forrás közben – el is készült.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben

Népszerű receptek

zöldborsós rizs
Zöldséges rizottó magyarosan
Köretek Retro receptek
A franciasaláta a zöldségek, alma, uborka, és majonézes öntet tökéletes kavalkádja
Tökéletes franciasaláta recept
Főételek
A rántott cukkini tökéletes nyári falatozni való, és egy kis öntettel is megbolondíthatjuk.
Rántott cukkini recept
Olcsó ételek
Csodálatos édes-savanyú sóskafőzelék, melyet gazdagíthatunk belefőzött tojással is.
Egyszerű sóskafőzelék receptje
Főételek
A francia lecsó, a ratatouille már kinézetében is franciás - elegáns, szinte formatervezett - az íze pedig csodás. Érdemes kipróbálni!
Ratatouille – francia lecsó recept
Főételek
A zöldborsófőzelék staubolva - ha főzelékeket nézzük - a legegyszerűbb elkészítési mód. Ráadásul finom.
Zöldborsófőzelék staubolva – nagyi módra
Nagyi receptjei
A dobos torta egy hatlapos piskóta csokikrémmel töltve, tetején karamellel. Elkészítése babrás, de könnyíthetünk rajta.
Dobos torta háziasan, egyszerűen
Sütemények
A máklepény lényegében kavart tészta. Dúsíthatjuk csokival, gyümölccsel, pudinggal, lekvárral, vagy ami kedvünk tartja.
Máklepény receptje
Sütemények

Hasonló receptek

húsleves
Levesek

A jó húsleves titkai

Zamat Zamat 2024.07.23.
gazpacho leves
Levesek

Gazpacho

Zamat Zamat 2024.09.22.
zellerkrémleves
LevesekUncategorized

Zellerkrémleves pirított zsemlekockákkal

Zamat Zamat 2024.08.21.
káposztás paszuly
Levesek

Káposztás paszuly

Zamat Zamat 2024.08.22.
gombaleves
Levesek

Gombaleves egyszerűen

Zamat Zamat 2024.08.22.
kukó leves
karácsonyiLevesekRetro receptek

Hajdúsági kukó leves

Zamat Zamat 2024.12.15.
gombaleves
LevesekRetro receptek

Bakonyi betyárleves

Zamat Zamat 2025.06.18.
leves
LevesekNagyi receptjeiRetro receptek

Lencseleves füstölt hússal

Zamat Zamat 2024.12.27.
krémleves
Levesek

Zellerszár krémleves

Zamat Zamat 2024.09.11.
i
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up