Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Nagyi receptjei

Zöldborsófőzelék staubolva – nagyi módra

Zamat Zamat 2024.07.20.
A zöldborsófőzelék staubolva - ha főzelékeket nézzük - a legegyszerűbb elkészítési mód. Ráadásul finom.

A zöldborsófőzelék staubolva valójában annyit tesz, hogy sűrítésként a lisztet nem rántva, vagy habarva tesszük a borsóra, hanem rászórjuk, s felkeverjük.

Ezután vízzel hígítjuk fel, de csak módjával, mert a zöldborsó főzelék sűrűségét a borsó adja.

Hozzávalók:

  • 1/2 kg zöldborső – lehetőleg zsenge – tisztítva
  • 2 evőkanálnyi liszt
  • 1 evőkanálnyi zsiradék
  • só ízlés szerint
  • parányi cukor esetleg
  • 1 csokor zöldpetrezselyem

Zöldborsófőzelék staubolva elkészítése:

A zöldborsót egy edényben felhevített zsiradékon megpároljuk. Már ekkor nyugodtan meg is sózhatjuk.
Sőt, ha cukrot is akarunk használni, s egy kis levet is eresztett, akkor azt is hozzáadhatjuk.
Erre általában akkor van szükség, ha a borsó már nem olyan finom, édes.

Közben megmossuk, és apróra vágjuk a zöldpetrezselymet.

Mikor a borsó már lényegében puha, levesszük a fedőt, és néhány kanálnyi lisztet szórunk apránként a borsó tetejére, közben pedig elkeverjük vele.

Ha már rászórtuk az egészet, akkor jöhet a vízzel való felengedés – apránként. Hidegvíz kell hozzá természetesen.

Nem kell sok víz – a lényeg, hogy kicsit sűrűsödjék, de a borsótól kell igazán töménynek lennie.

Ha már felforrt ismét – közben kavargatjuk – akkor beledobjuk a zöldpetrezselymet, átkavarjuk.

Ha szükséges adunk hozzá még sót, vagy cukrot, és már készen is vagyunk.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

palacsinta sütés
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptek

Palacsinta recept, ahogy még a Nagyi készítette

Zamat Zamat 2024.10.12.
cukros tészta
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Vízen kullogó – nagyanyáink finomsága

Zamat Zamat 2025.04.15.
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Döbrögi batyuja

Zamat Zamat 2025.03.04.
lepény
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Nagyi féle diós lepény

Zamat Zamat 2025.05.15.
gölödin leves
LevesekNagyi receptjeiRetro receptek

Gölödin leves hagyományosan

Zamat Zamat 2025.01.13.
amerikai krémes
Édes süteményekkarácsonyiNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Amerikai krémes krémes imádóknak

Zamat Zamat 2025.01.28.
túróval töltött gombóc
FőételekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptek

Túrós gombóc – túróval töltött gombóc

Zamat Zamat 2025.02.21.
sült perec
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSós süteményekSütemények

Omlós, kelt perec – édesen, vagy sósan

Zamat Zamat 2025.05.14.
csokis keksz
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Pierette, a kis pojáca

Zamat Zamat 2025.03.04.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up