Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Levesek

Zellerszár krémleves

Zamat Zamat 2024.09.11.
krémleves

A zellerszár krémleves azok kedvencévé válhat, akiknek a zellergumós változat kicsit erőteljes ízű. Ez sokkal lágyabb, üdítőbb lesz.

Hozzávalók:

  • 0.5 csomag szárzeller
  • 2 db krumpli
  • 2.5 dl tejszín
  • 0.5 db póréhagyma
  • 3 szál petrezselyem
  • 1 db leveskocka
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • szerecsendió

Zellerszár krémleves elkészítése:

A zellerszárat, szárzellert lemossuk, a két végét levágjuk, aztán kisebb, nagyjából 2 centis darabokra vágjuk.

Póréhagymát előkészítjük, felszeleteljük, és egy kis olajon átfuttatjuk.

Hozzáadjuk a fokhagymát összetörve, és átkeverjük, még egy kicsit dinszteljük.

Közben megtisztítottuk, leöblítettük a burgonyát, kis kockákra vágtuk. Mehet a többihez. Kicsit átforgatjuk, majd felöntjük 1,2-1,5 liternyi vízzel.

Ízesítjük egy kanálnyi sóval, adunk hozzá frissen őrölt borsot, parányi szerecsendiót – de ha nincs nem katasztrófa – egy leveskockát is dobjunk bele.

Jó negyedóra alatt megfőzzük puhára a zöldségeket, majd mixerrel pépesítjük.

Ekkor adjuk hozzá a tejszínt lassan csurgatva, majd jön még egy rövid forralás, és már kész is.

Apróra vágott petrezselyemzölddel az igazi.

Legjobban a levesgyöngy illik hozzá.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékkrémlevesek

Népszerű receptek

zöldborsós rizs
Zöldséges rizottó magyarosan
Köretek Retro receptek
A franciasaláta a zöldségek, alma, uborka, és majonézes öntet tökéletes kavalkádja
Tökéletes franciasaláta recept
Főételek
A rántott cukkini tökéletes nyári falatozni való, és egy kis öntettel is megbolondíthatjuk.
Rántott cukkini recept
Olcsó ételek
Csodálatos édes-savanyú sóskafőzelék, melyet gazdagíthatunk belefőzött tojással is.
Egyszerű sóskafőzelék receptje
Főételek
A francia lecsó, a ratatouille már kinézetében is franciás - elegáns, szinte formatervezett - az íze pedig csodás. Érdemes kipróbálni!
Ratatouille – francia lecsó recept
Főételek
A zöldborsófőzelék staubolva - ha főzelékeket nézzük - a legegyszerűbb elkészítési mód. Ráadásul finom.
Zöldborsófőzelék staubolva – nagyi módra
Nagyi receptjei
A dobos torta egy hatlapos piskóta csokikrémmel töltve, tetején karamellel. Elkészítése babrás, de könnyíthetünk rajta.
Dobos torta háziasan, egyszerűen
Sütemények
A máklepény lényegében kavart tészta. Dúsíthatjuk csokival, gyümölccsel, pudinggal, lekvárral, vagy ami kedvünk tartja.
Máklepény receptje
Sütemények

Hasonló receptek

zöldborsóleves
LevesekNagyi receptjeiRetro receptek

Magyaros zöldborsóleves galuskával

Zamat Zamat 2025.01.28.
lebbencsleves
LevesekOlcsó ételekRetro receptek

Egyszerű lebbencsleves recept

Zamat Zamat 2024.11.18.
karalábéleves
LevesekUncategorized

Hagyományos karalábéleves

Zamat Zamat 2024.09.22.
daragaluska-grízgaluska
LevesekNagyi receptjei

Daragaluska – grízgaluska, mama módra

Zamat Zamat 2024.10.12.
zöldség leves
LevesekNagyi receptjei

Ízletes gezemice leves

Zamat Zamat 2025.01.07.
húsos, zöldbabos leves
EgytálételekLevesekRetro receptek

Eredeti palócleves

Zamat Zamat 2025.06.17.
köménymagleves
Levesek

Köménymagleves hagyományosan

Zamat Zamat 2024.08.21.
grízgaluska leves
LevesekRetro receptek

Grízgaluska takarékosan

Zamat Zamat 2025.05.02.
orjaleves
LevesekNagyi receptjeiRetro receptek

Csodálatos hajdúsági orjaleves

Zamat Zamat 2025.02.03.
i
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up