A zellerszár krémleves azok kedvencévé válhat, akiknek a zellergumós változat kicsit erőteljes ízű. Ez sokkal lágyabb, üdítőbb lesz.
Hozzávalók:
- 0.5 csomag szárzeller
- 2 db krumpli
- 2.5 dl tejszín
- 0.5 db póréhagyma
- 3 szál petrezselyem
- 1 db leveskocka
- 3 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- szerecsendió
Zellerszár krémleves elkészítése:
A zellerszárat, szárzellert lemossuk, a két végét levágjuk, aztán kisebb, nagyjából 2 centis darabokra vágjuk.
Póréhagymát előkészítjük, felszeleteljük, és egy kis olajon átfuttatjuk.
Hozzáadjuk a fokhagymát összetörve, és átkeverjük, még egy kicsit dinszteljük.
Közben megtisztítottuk, leöblítettük a burgonyát, kis kockákra vágtuk. Mehet a többihez. Kicsit átforgatjuk, majd felöntjük 1,2-1,5 liternyi vízzel.
Ízesítjük egy kanálnyi sóval, adunk hozzá frissen őrölt borsot, parányi szerecsendiót – de ha nincs nem katasztrófa – egy leveskockát is dobjunk bele.
Jó negyedóra alatt megfőzzük puhára a zöldségeket, majd mixerrel pépesítjük.
Ekkor adjuk hozzá a tejszínt lassan csurgatva, majd jön még egy rövid forralás, és már kész is.
Apróra vágott petrezselyemzölddel az igazi.
Legjobban a levesgyöngy illik hozzá.