A zabpalacsinta a hagyományos palacsintához viszonyítva egészségesebb eledel, de mindenképp változatosságot hozhat étrendünkbe. Elkészítési módja lényegében ugyanaz, mint az eredeti palacsintáé – az alapanyagokban van némi eltérés.
Hozzávalók:
- 30 dkg zabpehelyliszt
- 4 dl tej
- 2,5-3 dl szódavíz, vagy ásványvíz
- 3 db tojás
- csipetnyi só
- 1/2 dl olívaolaj
Zabpalacsinta elkészítése:
A zabpehelylisztet a tojással és a tejjel, sóval jól összekeverjük, simára dolgozzuk, majd apránként hozzáadjuk a szódavizet, vagy ásványvizet.
Szép simára kidolgozzuk, a végén pedig belekeverjük az olajat úgy, hogy teljesen egynemű legyen.
Forró, teflon serpenyőben sütjük ki, első sütés előtt a serpenyőt olajozzuk.
Ha kisült egymásra rakjuk, utána pedig ugyanúgy töltjük, mint hagyományos társát.
Nagyon finom párolt, fahéjjal dúsított reszelt almával, de bármilyen dzsemmel, túróval kitűnő.