A vizes piskóta a piskóta tészta takarékos formája. Legtöbbször ahány tojásból verjük, annyi kanál vizet adunk hozzá.
Lazább lesz a tésztája, mint az általános ismert piskótának.
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 kanál liszt
- 6 kanál cukor
Vizes piskóta elkészítése:
A tojások sárgáját nagyon habosra keverjük még először víz nélkül. Majd mikor már szép fehéres, akkor ugyanannyi vizet adunk hozzá, ahány tojássárgával dolgoztunk.
Mikor elkészültünk, akkor a lisztet is apránként hozzáadagoljuk, közben is keverjük.
Ezután a tojások fehérjéből nagyon kemény habot verünk a cukorral, majd hozzáadjuk a kihabosított lisztes tojássárgához.
Közepes tepsibe, vagy tortaformába sütőpapírt rakunk, majd rákenjük a masszát.
Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük úgy, mint a rendes piskótát.
Első negyedórában nem nyitogatjuk az ajtót, s hogy kisült-e tűpróbával ellenőrizzük.