A virsli kabátban egy vendégváró sós finomság, tökéletes sör-, vagy borkorcsolyának is. Teteje maradhat csak tojással lekenve, de reszelt sajtot is szórhatunk rá.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 db tojás
- 1 pohár tej
- 2 evőkanál margarin, vagy kicsit kevesebb zsír
- 1 kávéskanál só
- pici cukor
- 3 dkg élesztő
- 50-70 dkg virsli
- 20 dkg sajt
Virsli kabátban elkészítése:
A lisztet leszitáljuk, hozzáadjuk a sót, az élesztőt felfuttatjuk a tejben pici cukorral. Hozzáadjuk a tojást, zsiradékot, és jól kidagasztjuk.
Letesszük pihenni, duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk, két részre vágjuk.
A virsli szálakat elfelezzük, hogy a hossza megmaradjon.
Az egyik tésztát kinyújtjuk 2-3 mm vastagságúra, majd ujjnyi csíkokat vágunk belőle.
A csíkot lekenjük tojással, és körbetekerjük vele a virslit. Ha rövidebb, akkor toldjuk meg másik csíkkal. Úgy tekerjük lehetőleg, hogy kicsit fedje mindig az előző tésztacsíkot.
A tészta másik felét is kinyújtjuk, daraboljuk, majd a virslire tekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, lekenjük tojás sárgájával, majd ha szeretjük, megszórhatjuk reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 20-30 perc alatt készre sütjük.
A virsliket természetesen fűszerezhetjük is, úgy még izgalmasabb.